Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Sokszor hallom mások szájából,...

Sokszor hallom mások szájából, hogy "szeretnék, de nem tudok sírni"Mitől lehet ez?

Figyelt kérdés
Nekem soha nem voltak olyan gondjaim, hogy kikívánkoztak a könnyek, nagyon fájt valami, mégsem tudtam sírással levezetni a feszültséget.Aki nem tudja itatni az egereket, az mért nem?Hogy bírja ki?
2009. jan. 24. 21:33
 1/6 anonim válasza:
100%
Nem akarni kell. Ez csak jön. Én se tudtam sirni főleg a barátom elött nem. A lelkivilágodtol is függ. Én megbizok a barátomban teljes mértékben és már nem szégyenlek elötte sirni. Semmire se megoldás a sirás, de megkönnyebbülsz tőle csak azért "jó". Nem kell eröltetni. Olyan a beállitottsága, h nem tud sirni. Sokan vannak olyanok akiknek nem megy.
2009. jan. 24. 21:40
 2/6 anonim ***** válasza:
87%
ez egyértelműen összefügg azzal, hogy ha valaki nem akarja /nem meri / nem tudja kifejezni önmagát, mmegosztani másokkal azt, amit érez, gondol.
2009. jan. 24. 21:56
 3/6 anonim ***** válasza:
86%

Nem értek egyet az előttem válaszolókkal, sajnálom.

32 éves férfi vagyok utoljára kb. 15 éves sírtam, pedig volt olyan élethelyzet, hogy nagyon kellett volna. Az ok megvolt rá, a hangulatom is megvolt rá, volt, hogy próbáltam eröltetni, de nem jött. Egyszerűen nem megy.

Nehéz ezt elmagyarázni, de egy elég szar állapot. Volt, hogy ültem a zuhany alatt és már annyira tönkre voltam menve, hogy próbáltam tudatosan bőgni, csak hogy valamivel jobb legyen, csak hogy valamennyire kimenjen a feszültség belőlem, de nem sikerült. Akármennyire is fájdalmas és szomorú dolog történik, nem jött össze.

Azt gondolom valamilyen pszichológiai dolog lehet. Valószínűleg belénk férfiakba addig nevelik azt, hogy erősnek kell lennünk és nem szabad sírnunk, amíg ezt sikerült is elérni, legalábbis az utóbbit.

2009. jan. 25. 10:38
 4/6 anonim ***** válasza:
77%
Én nő vagyok,é s ugyanígy vagyok, mint az előttem válaszoló. ÉS nem az a magyarázat, hogy nem történt még velem semmi fájdalmas dolog, mert sajnos történt, nem is egy, de nem megy. Egyszerűen nem tudok sírni. Nem tudom, hogy jobb lenne-e tőle valami, mert még sosem sikerült.
2009. jan. 25. 18:49
 5/6 A kérdező kommentje:
Igen , jobb lenne..mert leadhatnád a felgyülemlett feszültség egy részét, megkönnyebbülnél.A sírás gyógyít.Szerintem valószínűleg az állhat a "sírásképtelenség" hátterében néhány embernél, hogy túlságosan erősen bennük maradt a téveszme, hogy sírni rossz, és szégyenletes dolog, hogy nem szabad mások előtt ilyen gyengének mutatniuk magukat, ezért inden szomorú/idegfeszítő helyzetben arra koncentrálnak, nehogy elsírják magukat.S ez a tudatos rendszeres elfojtás meghozza az eredényt, az ember annyira elnyomja magában ezt a természetes ösztönt, hogy végül ha akar sem tud könnyeket ejteni.
2009. jan. 26. 10:43
 6/6 anonim ***** válasza:
59%

17 éves lány vagyok. Én sem tudok sírni, pedig már komoly dolgokon mentem át az életemben. Anyukám meghalt és a temetésén csak álltam, álltam és alig csurdult ki pár könnycsepp. Úgy gondolom, hogy az emberek, a sokkal lényegtelenebb dolgokon jobban tudnak sírni, mint az igazán nagy fájdalmak bekövetkezésekor.

Talán ezeket az embereket az élet "nevelte" úgy, hogy keménynek kell lenni, és segíteni kell a nálunk is gyengébbeket. Csak sajnos sokan azt nem veszik figyelembe, hogy a látszólagos keménység mögött, egy átlagosnál is érzékenyebb ember áll.

2009. jan. 31. 00:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!