Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az Addison-kór és a pánikbeteg...

Az Addison-kór és a pánikbetegség milyen kapcsolatban áll?

Figyelt kérdés
Mivel mindkettőben azonos hormonok hiánya okoz tüneteket. Pánikbetegség hajlamossá tehet Addison-kórra, illetve fordítva? Az Addison-kórt egyértelműen hogyan lehet felismerni?
2010. dec. 21. 20:44
 1/6 anonim ***** válasza:
Kb. mint a tökön rúgás, és a könnyezés.
2010. dec. 24. 13:39
 2/6 A kérdező kommentje:
melyi ka tökönrúgás? :)
2010. dec. 24. 14:21
 3/6 anonim ***** válasza:

Igazad van abban, hogy mindkettőt hormonok hiánya okozza, de közel sincs közük egymáshoz. Akár a mondásban, amit leírtam neked: ha tökön rúgnak, könnybe lábad a szemed. Értd: a szervezetben minden összefügg, ha nem is szervesen.

Pánikbeteg nem kap el Addison kórt, ugyanis az egyik az agy betegsége, a másik a mellékveséké. De fordítva igaz lehet, mert minden betegség válthat ki szorongást, vagy pánikot.

2010. dec. 24. 18:12
 4/6 anonim válasza:
Nos én egy addisonos beteg vok, és én még nem tapasztaltam hasonlót se.
2011. febr. 7. 23:36
 5/6 anonim ***** válasza:
Hosszan tartó állandó stressz vezethet ehhez a kórhoz.Nem vagyok otthon igazán a pánikbetegségek területén,de ha egy pánikbetegség állandó szorongással jár,akkor igen.De hogy is mondjam,ez nem egyenes törvényszerűség,lehet valaki örökös stresszben éli le az életét és semmi ilyesmi nem alakul ki nála,lehet valakinek elég belőle 1 év.Minden esetre a stressz szerepet játszik.De itt nincsenek törvényszerűségek,hogy valami biztos valamihez vezet.
2011. ápr. 18. 14:54
 6/6 anonim ***** válasza:

egyébként még ennyit:

Addison kór = hipofízis eredetű

Addison szindróma = mellékvese eredetű

Tünetek ha jól tudom,ugyanazok.

2011. ápr. 18. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!