Hogy változzak meg? Miért vagyok ennyire pesszimista?
kérdező:
nekem is van hasonló problémám. a baj az, hogy elég erősen meg vagyok győződve arról, hogy ez nem illúzió, hanem egészséges elégedetlenség. részletesen: http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__onismereti-ker..
ebből kifolyólag olyan tanácsokat nem érdemes adnom, ami tudom, hogy nálam sem működne. habár én inkább józan ítélkezőnek mint pesszimistának tartom magam.
ha gondolod, keress meg privátban, beszélgetünk, hátha ez segít. ha jobban megismerlek, tanácsokat is valószínűbb, hogy tudok adni
22:49 van egy olyan sejtésem, hogy ez természetes is, mert elég sokan látják így. nem csupán anyagi bizonytalanság létezik
egy ötlet: kihívásoknak kitenni magatokat, hogy megismerjétek a teljesítőképességeteket. lehet a pesszimizmus oka rossz ítélőképesség. például ha eltöltenénk 1-1 hetet szomáliában, palesztinában, tibetben, lehet, hogy megváltozna a véleményünk - ezen gondolkozzatok el.
a másik ok lehet hormonális. általában ezekre jó megoldás a sport.
22:52 szerintem nincs akkora szükség a bogyókra, mint hisszük. az okot kell megszüntetni, nem a tüneteket enyhíteni. 1-2 év után drogost csinálnak belőled. akkor már mindegy ha a kocsmába mész inni és a csaposnak öntöd ki a lelked.
22:54 felpontozva, jó tanácsok
11:01 igen, mindenki képes irányítani a sorsát (bizonyos mértékben) ha elég önállóvá válsz, akkor sokkal többet érhetsz el, boldogabb lehetsz. csak akarnod kell és tenni. nem akarom a lelkesedést lelohasztani, de ez csak bizonyos határig igaz. ismerned kell a teljesítőképességed, hogy ne építs hamis álmokat, mert akkor nagyobbat csalódsz, mint azok nélkül. látnod kell, hogy minden érdek mögött állnak szintén emberek, akik a sorsukért küzdenek.
nem tartom magam optimistának, de elég biztató dolog, hogy sokkal erősebbé válik az, aki sokat szenvedett, tehát ne csak azt nézd, milyen vagy, min mész keresztül, hanem hogy milyen képességeket nyertél általa, hogyan lehetnél jobb.
21:56 látom te is túl kritikus vagy ehhez :)
de valóban igaz, valamilyen egyházi vagy jótékonysági közösség is segíthet, ha képes vagy "ráállni a pozitív hullámokra".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!