Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Vágy az őrületre? Hosszú...

Vágy az őrületre? Hosszú kérdést kell feltenni, a franc.

Figyelt kérdés

Először is szeretném megtudni, hogy van-e még rajtam kívül valaki, aki így érez, és hogy vajon mi az oka szerintetek ennek az egésznek. Régóta érdekelnek a különböző elmebetegségek, és egyfajta tiszteletet érzek az őrültek iránt. Nem arról van szó, hogy legszívesebben fejemre húznám a bugyimat és ordítva rohangálnék az utcán, hogy másoknak imponáljon az hogy mekkora őrült vagyok. Inkább az őrültek szubjektív, belső világa érdekel, azok az érzések, amiket átélnek. Tudatában vagyok annak, hogy megőrülni nem piskóta - korántsem olyan szép, esztétikus és izgalmas mint a filmeken - sejtem hogy mennyire gusztustalan és horrorisztikus is lehet - mégis irigylem pl. azokat, akik képesek saját hallucinációikba merülve megóvni magukat a fájdalomtól.

(tehát ha valami trauma éri őket, akkor bekapcsol az álovilág a fejükben.) Ezt lenyűgözőnek tartom.

Vajon miért vágyom rá, hogy én is képes legyek erre?

2010. dec. 7. 22:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

tegnap 23:03

A szkizofrénia gyakoribb az átlagnál gyengébb értelmi képességű emberekben, és minél kevésbé intelligens valaki, annál rosszabbak a kilátásai szkizofréniában.

Nagyobb kreativitás inkább a hangulatzavarokban (pl. bipoláris zavar, alias "mániás depresszió") for része .

A szkizofrének kényszerképzeteinek nagy része dögunalmas: a szomszéd/postás/idegenek bejárnak a lakásba és értéktárgyakat/iratokat lopnak, a szomszéd leskelődik, a szomszéd mérges gázt ereget be az ablakon, a szomszéd lehallgat, vagy a rendőrség hallgat le stb. Tévedés azt gondolni, hogy ezek az elképzelések fantáziadúsak vagy bonyolultak. Rendszerint nagyon egyszerű sémákra épülnek fel.

2010. dec. 10. 02:07
 12/16 anonim ***** válasza:

ma 02:07

ti. "fordul elő". Valahogy összekevert néhány betűt a gép.

2010. dec. 10. 02:08
 13/16 anonim ***** válasza:
skizofrénia az magyarul
2010. dec. 11. 19:49
 14/16 anonim válasza:
Drogozz:P
2011. jan. 2. 10:49
 15/16 A kérdező kommentje:

kösz a jótanácsot hejj :D

de tudod drogok nélkül menőbb lenne.

2011. jan. 2. 14:30
 16/16 anonim ***** válasza:
A drogok nagyon gyorsan lerombolják azt a kis kreativitást is, ami egy drogosban lenni szokott.
2011. jan. 3. 00:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!