Miért vagyok ilyen, mit tudok ellene csinálni?
Sokszor azt érzem, senki se szeret, kivétel a szűk család. Még a párkapcsolatomban is naponta többször megfordul a fejemben, hogy valami mintha nem tetszene a páromnak, lehet, hogy tényleg van valami, vagy csak én képzelem be? Elvileg el akar venni feleségül. A barátokkal is azt érzem, hogy igazán nem vágynak a társaságomra, és ez mindig benne van a fejemben, amitől nem érzem magam annyira jól velük, de nem mutatom ki előttük.
Más tünetek miatt elkezdtem nemrég antidepresszánst szedni.
Semmi bajod nincs! Ha jól sejtem, akkor tizennyolc körüli lehetsz. Amit érzel, az a személyiségfejlődésnek egy lépcsőfoka. Még nem vagy felnőtt, de már gyerek se vagy. Ez az időszak nagyon érzékennyé tesz, ezért látnak a kamaszok, a bakfisok ott is problémát, ahol nincs is.
Még nem kialakult az énképed, nem stabil az önértékelésed.
Ebből fakad a bizonytalanság, amit érzel.
Ami pozitívumot gondolsz magadról, abban könnyen még megingatható vagy.
Nagyon kevés olyan tinédzser van, akinek ne lennének önértékelési problémái.
Később jobb lesz, ha a személyiséged már stabilizálódott, és kinövöd a kamaszkori lelki nyavalyákat. Nyugi, no para!!
Nyugodtan merd elhinni, hogy értékes vagy, és szeretnek a barátaid is és a kedvesed is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!