Mik a tapasztalatok szexuálpszichológusról? Hogyan néz ki egy ilyen beszélgetés, terápia? Vajon tudna segíteni a problémámon?
Nyolc éve élek szexuális életet, se még nem volt orgazmusom, semmilyen módon. Csak magam által. Pedig felszabadultnak érzem magam, nem hinném, hogy az lenne a baj, hogy nem tudom magam elengedni.
Három kapcsolatom volt, az első több évig tartott, 6év, az akkori párom mindig hamar elment. A második párom sokáig bírta, de vele meg nem volt olyan jó. A jelenlegivel nagyon jó, viszont ő is hamar elmegy :S
Lehet, hogy a hat éves kapcsolatnál "rontottam" el magam, megszoktam, hogy hamar vége és ezért lehet?
Pszichológus vagyok, de az alapján, amit írsz, még nehéz lenne bármit mondani, bár ha jól értem, csak arra vagy kíváncsi, mi történik a szexuálpszichológusnál. A problémád nem egyedi, elég sok nő küszködik ilyesmivel, szóval nem kell aggódnod, ha felkeresel egy szakembert, jó eséllyel tud segíteni. Többféle terápia van, az első beszélgetésen elsősorban a tüneteidről kérdeznek, és elmondod, mit szeretnél elérni, illetve kialakul egy bizalmi légkör. Aztán rá tudtok majd térni múltbeli dolgokra, amikből kiderülhet, hogy mi van a háttérben, és mi lehet az egésznek az oka.
Ahhoz, hogy sikeres legyen a terápia, fontos, hogy elég elszánt legyél, szembe tudj majd nézni a problémákkal, illetve hogy a pszichológus elég támogató, megértő legyen. Sokan sajnos csak technikai jellegű tanácsokat adnak, ez szerintem nem igazán segít, mert a lelki háttérrel kell foglalkozni.
Fontos, hogy a kezével ingerelje a csiklódat is, főleg, amíg "meg nem tanulod" az orgazmust. A nőknek ugyanis meg kell tanulni, nem jön magától, mint a férfinak. Az nagyon jó, ha magadnak már sikerült. A párodat célszerű rávezetni, hogy hogyan tartsa a kezét, stb.
A hüvely nagyon szegény az idegvégződésekben, ezért sok nőnek egyáltalán nincsen hüvelyi orgazmusa. Ez egyénenként változik. Vannak olyan pozíciók, ahol a hüvelyben a valóban érzékeny rész (G folt) is ingerlődik, plusz ha a párod a kezét is használja, akkor nagyobb valószínűséggel lesz biztosabb a siker.
Valahogy úgy érzem, hogy eddig olyan fiúkat fogtál ki, akik kevésbé tudtak rád figyelni, de javíts ki, ha nincs igazam.
A párodnak is meg lehet tanulni késleltetni az orgazmust, erre vannak technikák, amit neki kell gyakorolni.
Érdemes Molnár Tamás holnapján böngészni, nagyon jó írásai vannak a témával kapcsolatban.
Ha ezek után sem megy (pl a párod csak téged ingerel, ahogy magadat szoktad), akkor érdemes mindkettőtöknek elmenni szexológushoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!