Létezik olyan, hogy valaki születésétől fogva gonosz?
Igen. Született pszichopatának hívják. Ha van kedved olvasni, ajánlok született pszichopatákat: Agatha Christie: Ferde ház, Éjféltájt, Egy marék rozs stb.
Tim Curry briliáns színész és nem született pszichopata! Nagyon sok negatív karaktert formál meg kiválóan, és a sok buta ember, aki összekeveri a színészt a szerepével azonosítja gonosznak. Nem, nem az. Ha az volna, már régen megzakkant volna olyan szerepekben, mint amelyeket olyan remekül megformált.
3.04
Charles Whithman-nak nem volt agydaganata.
Azóta már többször elismerték,csak a közvéleménynek kellett valami magyarázat a tetteire.
Egyébként meg simán vannak ilyen gyerekek,szociális helyzettől függetlenül.
Nem képesek az empátiára,legfeljebb minimális szinten.
Kérdező nézd meg a Dexter sorozatot.Ott a szülő felismeri a fia szociopataságát és eléggé rendhagyó módon módosít a nevelésén.
Ha valaki valamilyen agyi elváltozása van, pszichopata pl, akkor ott mér nem biztos, hogy elég a jó társadalmi helyzet vagy akármi segít. A gyerek valószínűleg pszichopata, ami egy betegség.
Persze nem minden pszichopata gyilkol, és nem minden gyilkos sem pszichopata. A pszichopaták amúgy jó karriert is építhetnek mert gyorsan döntenek és hideg fejjel.
Én hülyeségnek tartom, hogy a társadalmi körülmények miatt válik vki azzá, nekik az agyukban működik valamelyik rész máshogy, ez egy betegség.
Itt a pszichopata sorozatgyilkosokkal kapcsolatban egy cikk, olvasd el, érdekes dolgokat ír, most nem másolgatok ki belőle, mert az egész hasznos, kísérleteket is említ, ahol ezeknek az embereknek az agyi funkciójukat vizsgálták:
és itt is erről: [link]
Előző vagyok.
Üzenem hogy Agatha Christie egy írónő. És akármennyire zseniális akkor sem a valóságot írja le.
amúgy én is nagyon szeretem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!