Nem. Van, aki akar ugyan, de képtelen rá. Széles a skála. A sógorom például akart, de óránként át kellett térjen másik tevékenységre, aztán vissza.
Volt, hogy 2-3 napig föl se tudott kelni, csak aludt. Aztán hetekig aktív volt.
Egyszer fönn, egyszer lenn.
tegnap 09:19
2/9 anonim válasza:
Nem, inkább az jellemző, hogy aki depressziós az dolgozni sem tud rendesen, vagy leginkább sehogy sem.
tegnap 09:22
3/9 anonim válasza:
De járhat együtt a kettő, nem minden depressziós munkaképtelen. Igen széles a tünetegyüttes.
Első, a te sógorod bipoláris.
tegnap 09:39
4/9 anonim válasza:
Igen. Egyik ismerősöm is elég súlyosan az, és ő inkább mindenféle ezer munkába menekül, plusz egyszerre több tanfolyam, így menekül a magánélet és a (mentális) problémái elől. Amúgy valóban gyakoribb a másik eset, aki meg képtelen bármit is csinálni, de ilyen is van sok.
tegnap 10:09
5/9 anonim válasza:
Egyrészt a munkafüggőség is okozhat depressziót, ha mondjuk az illető elhanyagolja az emberi kapcsolatait. Vagy közös okból lesz függő és depressziós.
A másik irány is lehetséges: depressziósan lehet hogy valakinek könnyebb egy külsőleg strukturált feladatot ellátni, ami sok munkára igaz. Általában adott időre kell menni, nem lehet halogatni stb. Ha ebben hasznosnak érzi magát, akkor többet akarja csinálni, a munkába menekülhet a depresszió miatt. Másrészt egy depressziós embert jobban tud manipulálni, bűntudatot kelteni benne a főnöke és emiatt is ráveheti a több munkára.
tegnap 10:51
6/9 anonim válasza:
Aki depressziós annak nincs kedve semihez, sokszor élni sem, ezért nem társul együtt általában a munkamániával. De nyilván vannak kivételes eset. Én az elsőt tapasztaltam.
tegnap 13:05
7/9 A kérdező kommentje:
Én meg a másodikat, nincs kedvem semmihez sem, de inkább mentem volna húsvétkor is dolgozni, minthogy otthon feküdjek a földön.
tegnap 15:13
8/9 A kérdező kommentje:
5ös csak a végével nem értek egyet, mert az hogy ki mennyire manipulálható a személyiségétől függ szerintem.
tegnap 15:16
9/9 anonim válasza:
#8, úgy értettem, hogy van aki jobban manipulálható, amikor depressziós is. Nem úgy hogy minden depressziós embert manipulálni lehet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!