Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Véleményetek szerint ez még...

Véleményetek szerint ez még normális dolog?

Figyelt kérdés

Az az igazság,hogy fanatikusan rajongom egy sorozatért.Olyan szinten,hogy mielőtt elkezdődik görcsben van a gyomrom,hogy vajon ma mi fog történni benne,pedig tudom,hogy ez csak egy film.Mégis ha rossz történik teljesen lehangol.Minden részét megnézem,ha nem tudnom megnézni szintén gyomorgörcsöm van.Ráadásul az egyik szereplőbe nagyon szerelmes vagyok,és nem tudom mit kezdhetnék ezzel a dologgal.Nem csak ilyen fellángolás,mert már 3 hónapja nem tudom elfelejteni,nagyon sokat sírok miatta.Mentális betegségem van már másfél éve,azt is hallottam,h ez a szerelem is csak a betegség egy "tünetének" tudható be.Szerintetek mit kellene tennem?:( Kérlek értelmes válaszokat adjatok,nincs szükségem arra h belémrúgjanak mégtöbben...

Előre is köszönöm!

2010. nov. 10. 17:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
ez megszállottság fordulj pszichiáterhez mielőtt még másban fog megnyilvánulni
2010. nov. 10. 17:50
 2/11 anonim ***** válasza:
én sok sorozattal vagyok így ..
2010. nov. 10. 17:58
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha nem vagy több 12-13 évesnél, akkor belefér. Ha idősebb vagy, akkor nem ártana felnőni. Legalább értelmes sorozat vagy valami brazil marhaság?
2010. nov. 10. 18:02
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Van egy lány, aki miatt azért romlott meg a barátságunk, mert semmi más témája nincs, csak x színész, aki y sorozatban játszik, komolyan beleszeretett a karakterbe is, amit játszik, és úgy beszél a sorozatról is mintha az valóban történne, ami abban megy. Ő is kiborul, ha valami rossz történik a karakterrel, pedig ez csak film.

Fan fiction-öket ír, mindenféle történeteket a sorozat világában, vagy arról, mintha ez a fickó tényleg létezne és meglátogatná őt...stb.

Próbáltam segíteni rajta, de ő még addig a tudatig sem jutott el, hogy ez az egész rendellenes. 18 éves kora óta van ebben, és egyre durvább. Most 28 éves és teljesen elszigetelődött a világtól. Él a saját kis világában, minden napját imádata tárgyával tölti gondolatban és semmi más nem motiválja. nem tanul, nem dolgozik, nincsenek barátai. Ha próbálom is beszervezni barátnős programokba, közösségbe vinni, nem igazán tud mit kezdeni a hús-vér emberekkel.

Te is eddig akarsz eljutni? mert ha nem, akkor még kapd el az elején a dolgot, és kapcsold ki azt az átkozott tévét és irány a társadalom! Próbáld meg a való életben megtalálni a szórakozást, az igazi szerelmet és barátokat, mert amit te csinálsz az nem más, mint pótcselekvés, valami hiányát akarod ezzel pótolni. Szeretethiány, barátok hiánya, félelem a külvilágtól...

orvoshoz is mehetsz, de az az igazság, amíg te nem jutsz el addig az elhatározásig, hogy nem nézed többé, vagy ha nézed is, nem merülsz ebbe annyira bele, akkor sajnos még isten se tud rajtad segíteni. (és ez minden pszichés problémával így van).

Az az alak ott a tévében egy idegen, egy színész, aki eljátszik egy szerepet, egy történet, amit talán a készítők sem gondolnak komolyan... egy illető, aki sosem lesz a szerelmed, és egy téma amivel foglalkozol, de nem leszel ettől se okosabb, se gazdagabb, se boldogabb.

halihó! Ez itt a való világ, és sajnos, muszáj szembenézni a valódi problémákkal, legyen ez a szülők elismerésének kivívása, párkapcsolati kérdés, barátok keresése, suli, munka, akármi.

Ne gubózz be ebbe a képzeletbeli világba, mert az élet nem erről szól. Ne hagyd, hogy az élet elmenjen melletted, mialatt te a tévé előtt pityeregsz. Élj!

És remélem nem vetted belédrúgásnak a dolgot, nem oltogatni akarlak, csak segíteni. Ez tényleg komoly probléma, és nagy szükséged lesz az akaraterődre hogy legyőzd. Neked kell segítened magadon mert más nem tudja megtenni helyetted. A te józan eszeden és belátásodon múlik!

2010. nov. 10. 18:11
 5/11 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm,legfőképpen az utolsó válaszolónak,hogy megpróbálja felnyitni a szemem.Teljesen igaza van,bárcsak nekem is sikerülni belátnom ezeket a dolgokat...de nagyon igyekszem:(

Amúgy 18 éves vagyok.

2010. nov. 10. 18:25
 6/11 anonim ***** válasza:
Szenvedélybetegség lehet, mint az alkoholizmus vagy a szerencsejáték-függőség.
2010. nov. 10. 19:01
 7/11 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem melyik sorozatról van szó? Mert lenne egy tippem.
2010. nov. 10. 19:56
 8/11 A kérdező kommentje:
Nem az Árva angyalról van szó...
2010. nov. 10. 20:05
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha nem ilyen gagyi, akkor miért szégyelled mégis hogy melyik az?
2010. nov. 10. 20:16
 10/11 anonim ***** válasza:
és mi lesz, ha vége lesz?
2010. nov. 11. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!