Feltételezett (felnőtt) ADHD esetén mi a diagnózis menete?
Háttér : Több éve úgy érzem hogy jó eséllyel ADHD-s vagyok, és érdekelne egy kivizsgálás. 1 éve mentem Szegedi SZTK-ba beutalóval, viszont az ottani doktor azt mondta nem tudja, mivel nem volt gyermekkori információja rólam, és hogy töltsek ki egy papírt. Ezt teljesen elfelejtettem, viszont nemrég megtaláltam, és figyelmetlenség oldalán 8/9 tünetem megvan 100%-ban.
Kérdésem : Hogyan tudok eljutni diagnózishoz? Semmelweisig még +- 2 év. SZTK-s Pszichiáter kitudja e írni, vagy muszáj magánba mennem 200k+ forintért?
Azért mert gyógyszerrel az ADHD tünetei redukálódnak. Persze lehet ADHD-val is élni, de ha tényleg van betegséged akkor csak lerontja életminőségedet valamilyen szinten. Amennyire utánanéztem az ideális megoldás terápia és gyógszer együtthatása.
Meg szerintem benne is van hogy kicsit magyarázó hatású, akkor is ha odajutok és azt mondják hogy még sincs velem baj - Az is jobb lenne minthogy 2 évig várnom és nem értenem hogy velem van e baj vagy sincs.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!