Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Feltételezett (felnőtt) ADHD...

Feltételezett (felnőtt) ADHD esetén mi a diagnózis menete?

Figyelt kérdés

Háttér : Több éve úgy érzem hogy jó eséllyel ADHD-s vagyok, és érdekelne egy kivizsgálás. 1 éve mentem Szegedi SZTK-ba beutalóval, viszont az ottani doktor azt mondta nem tudja, mivel nem volt gyermekkori információja rólam, és hogy töltsek ki egy papírt. Ezt teljesen elfelejtettem, viszont nemrég megtaláltam, és figyelmetlenség oldalán 8/9 tünetem megvan 100%-ban.

Kérdésem : Hogyan tudok eljutni diagnózishoz? Semmelweisig még +- 2 év. SZTK-s Pszichiáter kitudja e írni, vagy muszáj magánba mennem 200k+ forintért?

ma 18:02
 1/4 anonim ***** válasza:
Így van, 200 alatt nem uszod meg, többféle tesztet kell kitölteni, tb pszichiatert telefonon kérdezd meg, szerintem nem csinálják meg.
ma 19:20
 2/4 anonim ***** válasza:
Mire jó, ha van diagnózis? Én is úgy érzem, hogy érintett vagyok. Gyerekorom óta vannak tüneteim. De úgy érzem teljesen mindegy lenne, mert mire megyek egy ilyen papírral felnőttként? Vagy?... Ti látjátok előnyét?
ma 19:36
 3/4 A kérdező kommentje:

Azért mert gyógyszerrel az ADHD tünetei redukálódnak. Persze lehet ADHD-val is élni, de ha tényleg van betegséged akkor csak lerontja életminőségedet valamilyen szinten. Amennyire utánanéztem az ideális megoldás terápia és gyógszer együtthatása.

Meg szerintem benne is van hogy kicsit magyarázó hatású, akkor is ha odajutok és azt mondják hogy még sincs velem baj - Az is jobb lenne minthogy 2 évig várnom és nem értenem hogy velem van e baj vagy sincs.

ma 20:07
 4/4 anonim ***** válasza:
Gyógyszer miatt kell, de ha nem súlyos és nem kell gyógyszer tényleg mindegy.
ma 20:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!