Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van egy srác, aki érzelmileg...

Van egy srác, aki érzelmileg zsarol, ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Van egy srác, akivel mondhatni ivócimborák voltunk. Sokat szórakoztunk, iszogattunk együtt, de elég sok szemétséget is műveltünk egymással. Mindketten sérültek vagyunk mentálisan (engem depresszióval diagnosztizáltak), ő nagy eséllyel nárcisztikus személyiségzavaros. A sok hazugság után már egyikünk sem tud megbízni a másikban, én éppen emiatt szeretném lezárni az egészet..Viszont ő továbbra is tartani szeretné a kapcsolatot és szeretné, ha minden a régi lenne, ami egyszerűen esélytelen..Sokat komolyodtam azóta és nem azzal telnek már a napjaim, mint egy éve (napi szinten iszogattam vele akkor még). Az a baj, hogy nem kis bajok vannak a fejében. Sok mindent beképzel, többek közt azt is, hogy szerelmes vagyok belé (miközben van párom, akivel boldog vagyok) és azért kerülöm, meg hasonló baromságok..(Valahogy ősszel találkoztunk utoljára egyébként). Sokat olvastam a nárcisztikus személyiségzavarról és tudom hogy rohadt nagy az egójuk, gondolom ebből fakadnak a képzelgései, hogy csak ő létezik a világon és nélküle nem lehetek boldog..A gond azzal van, hogy rám is hatással van, hihetetlenül manipulatív emberről van szó. Képes bebeszélni a másiknak dolgokat és sajnos csak engem is lehúz. Holott elég komoly terveim vannak a jövőre nézve és támogató emberekre van szükségem, nem ilyen senkiházira, aki csak lehúzni tud. Az a baj, hogy mindemellett még érzelmileg zsarol is. Azt mondta, hogy ha szó nélkül eltűnök, akkor elkezd nyomozni utánam, hogy kiderítse miért alakultak a dolgok köztünk ilyen szarul (pl. hogy miért nem jöttünk össze). És rohadtul felhúz azzal, hogy nem képes az agya felfogni, hogy ő cseszte el az egészet az elején, hogy nem akarok már szóba sem állni vele..Korábban jártam terápiára és mondta hogy beszélne a pszichológusommal érdeklődni rólam (tudom kötelezi a titoktartás, de akkor is fel tud idegesíteni ilyenekkel). Meg azzal is fenyegetőzött, hogy megkeres egy srácot a múltamban, aki tudja hogy régen nagyon fontos volt nekem és kikérdezi őt hogy lett vége, stb. hátha rájön valami válaszra hogy miért kerülöm..Nem kicsit beteg..Ilyenekkel manipulál, ez az egyetlen oka van, hogy nem szakítottam meg még vele a kapcsolatot. Ti mit tennétek a helyemben?
jan. 20. 16:41
 1/8 anonim ***** válasza:

Leülsz vele face to face es megmondos hogy szeretnéd megszüntetni a barátságotokat.

Ha ez nem válik be akkor jön a tiltás minden felületen.

(Volt hasonlo esetem es habar nagyon nem tetszett neki h megszunik a baratsagunk es azota is fura (egy csoportos edzesre jarunk) de ez van, tiszteletbwn tartja a keresem. Koszonunk es ennyi)

jan. 20. 16:48
 2/8 A kérdező kommentje:

Sajnos az én esetem kicsit más, mert ő nem tartja tiszteletben a kérésemet.

Már többször mondtam neki személyesen is, de nem vett komolyan. Volt olyan is, hogy elküldtem kiabálva a p-be az utcán..

Letiltottam többször is, 7 Facebook profilt is csinált, hogy tudjon írni..Ja meg olyan is volt, hogy engem keresett a városban hátha meglát valahol..Sőt, még oda is elment ahova pszichológushoz jártam és messziről figyelt ott vagyok-e (részben a beteges viselkedése miatt nem járok már oda sem).

jan. 20. 16:57
 3/8 anonim válasza:

Akkor mind a 7 profilt letiltod és majd megunja...

Ha megkeres és zaklat előben akkor rendőrséget hívod vagy figyelmet csinálsz kiabálással ha vannak közelben...

Pszichológusnak meg mond hogy akkor is figyel...

Ne legyen mindenre kifogásod.

jan. 20. 17:02
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Megírod neki, hogy innentől kezdve ne merészeljen semmilyen módon kommunikációt kezdeményezni veled, sem neten keresni, se nyomozgatni utánad, mert a következő ilyen után azonnal feljelented.

Eddigi üzeneteket mentsd le.

jan. 20. 17:40
 5/8 anonim ***** válasza:
Milyen szemétségeket műveltetek egymással? Miért gondolja, hogy szerelmes vagy belé? Ő miért nem bízik benned? Miért akarja folytatni?
jan. 20. 18:53
 6/8 anonim ***** válasza:
Ne vedd komolyan, minden pasi ezt mondja, ha ejted. Durvábbakat is mondtak nekem, összekarcolják a kocsim, kirúgatnak a melóból, összeveri a pasim, nem lett belőle semmi, csak a szájuk nagy.
jan. 20. 21:28
 7/8 A kérdező kommentje:
#5 Bonyolult sztori, annyira nem fejteném ki. Sokat hazudoztunk egymásnak mindketten, ami miatt nem bízunk már egymásban. Azért akarja folytatni, mert kevés emberrel jön ki, velem találta meg a közös hangot eddig a legjobban..Hogy miért gondolja, hogy szerelmes vagyok belé, azt nem tudom, gondolom a nagy egója miatt.
jan. 21. 18:41
 8/8 anonim ***** válasza:

“belé (miközben van párom, akivel boldog vagyok) ”

És ahhoz mit szólt, hogy napi szinten leittad magad egy pszichopatával?!

febr. 8. 05:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!