Miért szeretek szomorú lenni?
Figyelt kérdés
Nem tudom hogy magyarázzam el, de komfortosabban érzem magam akkor, amikor szomorú vagyok, mint amikor boldog.
Régen voltam igazán boldog, idejét se tudom már, több trauma is ért már az életben, lehet ez az oka annak, hogy komfortosabbnak érzem a szomorúságot. Ha boldog vagyok, vagyis inkább jobb a kedvem, akkor mindig valamivel elrontom tudatosan, mert tudom, hogy úgy sem tart sokáig. Sokszor olyan dolgokat nézek, amitől szomorú leszek, nem tudom miért csinálom ezt magammal.
Valaki érez még így? Mi lehet ennek az oka? Tényleg szeretnék boldog lenni, de akármikor az voltam utána jött valami ami megint a padlóra tett, lehet ezért alakult ki ilyen védekező mechanizmusom, vagy hogy mondjam.
dec. 29. 23:00
1/3 anonim válasza:
Megszoktad ettől érzed magad "biztonságban". Gondolom úgy vagy vele,hogy ha boldog vagy akkor csalódhatsz vagy történi fog valami rossz,de ha mindig szomorú vagy akkor vegülis nem fog meglepetés érni
2/3 anonim válasza:
Vannak olyan negatív gondolatok, hitrendszerek, amik nem engedik meg hogy örülj, hogy boldog légy, mert akkor "baj" lesz! Így blokkolod a pozitív dolgokat és vonzod a negatívat, mert így van/lesz min szomorkodni.
3/3 anonim válasza:
Első hozzászóló is jól fogalmazott. Félsz a boldogság elvesztésétől, így inkább "betárazol" a teljes boldogtalanságra, akkor legalább nem csalódsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!