Extra ocd vagy idegbajos vagyok teljesen?
Figyelt kérdés
Mindig is nagyon precíz, pontos stb voltam. Egy ideje úgy érzem egyre jobban bekattanok..
Minden napra el van tervezve a kis napirendem, mit mikor fogok csinálni. Ha felborul ez a napirend olyan ideges leszek hogy azt elmondani nem tudom. Konkrét sírni tudok ha fél órát csúszik valami program. Nagyon nem akarok ilyen lenni. Stresszelek egész nap hogy “minden a terv szerint” menjen és nagyon ki tudok borulni felesleges apróságokon
Pszichiáterhez kellene forduljak? Miért lettem ilyen?
tegnap 21:55
1/3 anonim válasza:
Inkább klinikai szakpszichológushoz, és ennél sokkal rosszabb ocd-sek is vannak. Az okát nyilván a neveltetésedből lehet kikövetkeztetni, szorongás, biztonságra törekvés nyilván már gyerekkortól, valamiért nem volt meg a biztonságod, maximalista, elégedetlen apa. Van olyan terápiás technika, hogy szándékosan el kell rontaniuk valamit vagy épp elkésni, hogy lássák, hogy túlélhető, nem dől össze a világ.
2/3 anonim válasza:
Ez nem ocd, ott ritualek vannak, hogy bizonyos dolgokat meg kell csinálj, hogy elkerülj negatív eseményeket (pl. 10-szer át kell menned a küszöbön, hogy ne legyen földrengés, vagy valami amitől félsz). Ha téged zavar ez az állapot, amiben vagy, akkor menj pszichiáterhez. Nem tudom mi a bajod, stresszes, ideges vagy, sport segíthet valamennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!