Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Extra ocd vagy idegbajos...

Extra ocd vagy idegbajos vagyok teljesen?

Figyelt kérdés

Mindig is nagyon precíz, pontos stb voltam. Egy ideje úgy érzem egyre jobban bekattanok..

Minden napra el van tervezve a kis napirendem, mit mikor fogok csinálni. Ha felborul ez a napirend olyan ideges leszek hogy azt elmondani nem tudom. Konkrét sírni tudok ha fél órát csúszik valami program. Nagyon nem akarok ilyen lenni. Stresszelek egész nap hogy “minden a terv szerint” menjen és nagyon ki tudok borulni felesleges apróságokon

Pszichiáterhez kellene forduljak? Miért lettem ilyen?

tegnap 21:55
 1/3 anonim ***** válasza:
Inkább klinikai szakpszichológushoz, és ennél sokkal rosszabb ocd-sek is vannak. Az okát nyilván a neveltetésedből lehet kikövetkeztetni, szorongás, biztonságra törekvés nyilván már gyerekkortól, valamiért nem volt meg a biztonságod, maximalista, elégedetlen apa. Van olyan terápiás technika, hogy szándékosan el kell rontaniuk valamit vagy épp elkésni, hogy lássák, hogy túlélhető, nem dől össze a világ.
tegnap 22:19
 2/3 anonim ***** válasza:
Ez nem ocd, ott ritualek vannak, hogy bizonyos dolgokat meg kell csinálj, hogy elkerülj negatív eseményeket (pl. 10-szer át kell menned a küszöbön, hogy ne legyen földrengés, vagy valami amitől félsz). Ha téged zavar ez az állapot, amiben vagy, akkor menj pszichiáterhez. Nem tudom mi a bajod, stresszes, ideges vagy, sport segíthet valamennyit.
tegnap 22:30
 3/3 anonim ***** válasza:
Autizmus, asperger soha nem merült fel?
tegnap 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!