Segítséget szeretnék kérni, mert nem igazán tudom, hogyan oldjam meg.
18 éven alul vagyok, és mostanában elégge súlyos a helyzet. 3 éve szorongok, ami miatt általában hányok, öklendezek ha nem veszek be gyógyszert. Ezzel sokáig jártunk dokihoz, s végül pszichés dolognak állították be. Depresszió gyanúja is fennállt de édesanyukám sosem akart szakemberhez vinni.
Pár hónapja újra felerősödött a szorongásom és újra tolakodó, fenyegető gondolatokkal küzdök.
Szeretném anyukámat rávenni de nem igazán lehet.
Persze sok szülő képtelen elfogadni hogy a gyermekének szakemberre van szüksége mert az rögtön rá vetne fényt…
Köszönöm a válaszokat előre is!:)
dec. 22. 20:12
1/8 anonim válasza:
Ha tanuló vagy,fordulj az iskola pszichológusához.
dec. 22. 20:20
2/8 anonim válasza:
Menj be az iskolapszichológushoz, hogy ő beszéljen vele.
B variáció: iskolaorvos vagy háziorvos, esetleg osztályfőnök.
Anyád törvényi kötelessége az egészségedről való gondoskodás. Pont az vet rá rossz fényt, ha ezt a kötelességét nem teljesíti, ezáltal téged veszélyeztet.
dec. 22. 20:22
3/8 anonim válasza:
Iskola pszichológus esetleg? Vagy valaki közeli hozzátartozód, akivel meg tudnád osztani, hogy milyen problémáid vannak. Ők lehet tudnának beszélni anyukáddal is erről.
dec. 22. 20:23
4/8 anonim válasza:
Mitől szorongsz? Azt kellene megoldani, nem gyógyszert szedni. A pszichológus is úgy tudna segíteni, ha beszélsz róla. A legjobb pedig, ha anyukáddal beszélsz arról, ami bánt, amitől félsz.
dec. 22. 20:39
5/8 anonim válasza:
Először próbáld meg vele ezt megegyeszer közölni határozottan, és úgy, ahogy ide leírtad. Anya sajnos ez van, tudom, hogy nehéz elfogadnod, de úgy érzem szakember segítségre van szükségem, mert baj lesz. Ezt már nem tudom/tudod megoldani enélkül. Ha úgy érzed ezután is falakba ütközöl háziorvos, osztályfőnök, iskolaorvos. Nekik el lehet mondani, hogy anyukád sajnos ezt nehezen kezeli, vesz róla tudomást, ezért nem igazán segít. Ők tudnak neki is segíteni, hogy ezt feldolgozza, és segítségükkel te is orvoshoz kerülhetsz.
dec. 22. 22:17
6/8 anonim válasza:
Háziorvos beszéljen vele, esetleg osztályfőnök, ha már ennyire szűk az agya, hogy nem akarja tudomásul venni a dolgokat.
dec. 23. 09:19
7/8 A kérdező kommentje:
Nincs sajnos iskolapszichológus.:(
jan. 3. 00:36
8/8 anonim válasza:
Akkor a háziorvoshoz. De elvileg iskolapszichológus minden iskolában van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!