15 éves gyerek gyermekpszichológushoz menjen, vagy már felnőtthöz?
Figyelt kérdés
Lányom 15 éves, tavasszal tölti a 16-ot és szeretne pszichológushoz járni. A sulipszichológushoz nem, mivel hogy őt már ismeri.ma 14:49
2/8 anonim válasza:
"15 éves gyerek" ha te is gyereknek látod, akkor mi a kérdés?
3/8 A kérdező kommentje:
Igen, azt tudom hogy kiskorú, viszont sok helyen már felnőttek közé sorolják. (Pl sport, kórus, stb). És azért vele már nem úgy kell foglalkozni, mint egy kisgyerekkel, akivel játszani kell, meg ilyenek. (Ha jól tudom a gyermekpszichológus ilyen eszközökkel dolgozik.) Tehát ha a játékos, rajzolós és a felnőttes konkrétan megbeszélik a problémát "kezelés" közül kéne választani, akkor a másodikhoz tartozik.
ma 15:11
5/8 anonim válasza:
Egyértelműen gyerek. A gyerekpszichológusok kamaszokkal is dolgoznak, nem csak óvodásokkal. És nem, nem játszanak velük. A klinikusokat például abszolút felkészítik a kamaszokkal való munkára a klinikai szakképzésen, de a pedagógiai szakszolgálatokban is egészen addig ellátnak valakit, amíg a közoktatásban tanul nappali munkarend szerint, ami 18-20 évet jelent. Hiába tud a lányod beszélni a problémáiról, nem úgy működik még, mint egy felnőtt. A kamaszkor egy különleges időszak, amire bár van rálátásuk a felnőtt pszichológusoknak, sokan nem foglalkoznak vele, nem véletlenül. Az általuk használt módszerek egy része ennyi idős korban még nem alkalmazható megfelelően, illetve a kamaszok általában nem is olyan problémákkal fordulnak szakemberhez, mint a felnőttek.
6/8 anonim válasza:
Pontosan így van, ahogy az ötödik válaszoló is írta, én sem tudtam volna pontosabban! Egyértelműen gyerekpszichológus, 18 éves korig még akkor is, ha extra intelligens, értelmes, stb.
7/8 anonim válasza:
Nálunk felnött pszichológus volt csak, mikor 15 évesen elkezdtem járni hozzá. Tudott kezelni. Sőt, annyit elmesélt, hogy volt egy pár éves gyerek, akit hordtak hozzá, mert butaságot csinált. Szóval én inkább a felnöttet preferálnám.
8/8 anonim válasza:
El lehet menni felnőtt pszichológushoz is, de vszeg át fog irányítani gyerekpszichológushoz, mert egészen más kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!