Este bevehetem a kettőt együtt vagy egy óra különbséggel?
Ha működne nem szednék. Alváslabortól kezdve mindent megjártam,a végső megoldás az altató volt
De köszönöm a kevésbé hasznos választ!
Persze, mert az mindenre megoldás. Az orvos mit javasoljon, ha nem gyógyszert?
De mérgezd magad, ahogy akarod.
Első körben terápiára küldött. Mellette pszichológushoz. Ilyen olyan gyógynövényes tablettákat cseppeket kellett mellette alkalmaznom. Semmi nem hasznalt. Gyerek korom óta gond van az alvásommal. 10 év orvosról orvosra járás utan csak annyit mondott hogy túl fiatal vagyok hogy ne tudjak aludni. Majd orvos valtaskor, megnezte az új doki a leleteimet oda csapta őket az asztalra és csak annyit mondott már rég kellett volna erre gyógyszert kapnom. Az altatóm nem erős,annak is csak a felét veszem be általában
Az inszomnia nem játék,beteggé tett szervileg már. Tehát abszolút nem opció sem a fehér zaj,sem a lucerna zabálás
Voltam a te cipődben. Insomnia, nappali-éjszakai ciklusok átállása...30 órás fentlevések és 14 órás alvások...
Kezdetben én is próbáltam gyógynövényeseket, meg homeopátiásakat, de semmit sem értek. Utána kaptam dokitól egy gyenge antidepresszánzst és frontint (au, mint a xanax). Viszont önmagában csak a gyógyszer nem segített.
Fel kellett építenem magamnak olyan dolgot, ami testileg lefáraszt és olyat, ami agyilag lefáraszt és kikapcsol.
Viszont ez nagyon egyénspecifikus, kb neked kell próbálkozni mindenfélével, mire rájössz, hogy mik ezek és nálad mi válik be.
Az asmr is egy módja az agyi kikapcsolásnak. Viszont millió féle asmr létezik. Nekem pl az eső kopogása nyugtató, vagy a tüzifa égése és pattogása. De pl a suttogás, vagy pergő hangok inkább idegesítenek. Szóval meg lehet találni azt, ami a te agyadra pozitív hatást gyakorol.
Aztán nem mindegy a fekhely sem. Legyen kellően puha, mégis kellően kemény. Ez is emberenként változik, hogy ki mit szeret jobban.
Ott vannak még a környezeti tényezők is. Orvosilag és tudomány oldaláról nézve a konstans 18 fokos, 70%-os páratartalmú, nem teljesen koromsötét hely ideális az alvásra.
Nyáron valóban, de én pl télen 22 fokot jobban csípem. A hőérzetemnek is úgy jobb.
Ott van a takaró kérdése is. Nem mindegy az anyaga, mérete, hőszigetelése. Sok ember, köztük én is, nyáron a melegbe is takaró alatt szeret aludni. Vannak nagyon vékony, puha anyagú takarók, amik optimálisak erre.
A pszichológus is sokat tud segíteni. Kezdetben, ha még sosem jártál, akkor személyes konzultációkat és alkalmakat javaslok. Optimális esetben heti 2x lenne jó, de állami szinten a havi kettőt se lehet mindenhol összehozni.
Csoportterápiák is jók.
Illetve bármilyen program, ami számodra nyugodtsággal tölt el. Én pl sokat ültem ki parkokba, terekre, és néztem a sétáló kutyákat, vagy a vonuló felhőket. Van, aki eljár táncolni, bringázni, sétálni, vagy bárhova, ahol jól érzi magát. Egyedül vagy társaságban egyaránt.
Szóval sokat kell dolgoznod, hogy ez helyreálljon. Nekem kb 5 évembe telt.
A xanaxot gyorsan dolgozza a test fel (gyors a felszívódása) és ha napi rendszerrel szeded, akkor a 0,5-nek csak a felét szedd elsőnek és legalább egy hónapot adj neki. Sok idő, míg akkumulálódik benned.
Nem tudom, hogy milyen altatót szedsz, így nem tudom megmondani, hogy milyen keresztreakciót válthat ki. Pl válium, vagy más diazepám, vagy diazepám származékkal nem vált ki semmit, mivel hasonló vegyületek. Eszopiclon tartalmú altatóknál csökkentheti az altató hatását a xanax, mivel jobban szívódik fel és lassítja a hatását az eszopiclonnak. Zolpidem tartalmú altatóknál szintén. Az alprazolám gyorsabban kötődik a receptorokhoz, mint a zolpidem. Ennél a kettőnél nem ajánlott a xanax esti szedése. Illetve jobbak nyugtató/altató hatásban, mivel nem csak felszínes alvást adnak, viszont adagolásuk és kontrolljuk nagyon fontosan betartandó, mivel veszélyesebbek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!