Létezik hogy idegi alapon érzek valamit a torkomban?
Nem tudom hogy fogalmazzam de az lenne a kérdésem hogy létezik az hogy idegi alapon érzem azt hogy valami van a torkomban? És itt nem a gombóc edzésről beszélek,hanem hogy ha meg próbálok valami töményet enni akkor olyan mintha meg tapadna a torkomban egy kis darab és nem megy le
Voltam vizsgálaton, gyomor tükrözés,nyaki ultrahang, fül orr gégészet stb
Enyhe reflux,szedek rá gyógyszert de az orvos is azt mondta lehet pszichés lesz
Csak azt nem értem ebben hogy az ideg hogy tudja ezt annyira befolyásolni? Hogy érezhetek valamit ami nincs is ott?
Valaki járt már így?
Lehet igen, a stressz okozhat ilyet
Nekem is sokáig fennállt ez a helyzet
Ugyanígy elmentem kivizsgálásokra és semmit nem találtak
Aztán ahogy igyekeztem elkerülni az olyan helyzeteket, embereket amik/akik okozták ezeket a stresszelő dolgokat ezzel együtt elmúlt a probléma is
Sok időbe telik, de ha a vizsgálatok semmit nem mutatnak,szinte biztos hogy pszichés és ezen te tudsz változtatni :)
Szia. Nem tudom mióta érzed ezt, de nekem időszakosan volt ilyen. Baromi zavaró érzés. Nálam sem találtak semmit csak enyhe refluxot. És igen lehet idegi alapon. Ex pánikbetegként mondom, hogy az agy ezernyi tünetet tud generálni. Sorolhatnám napestig.
Kivizsgáltak Téged, minden leleted negatív, pszichés okai lehetnek, de a reflux is ludas lehet.
Elég régóta érzem,augusztusban kezdődött,akkor viszont még tudtam enni csak nehezen de legalább ettem aztán kb 2 hónapja van az hogy csak ami lefolyik,semmi darabos étel nincs.akkor mentem orvoshoz de ugye hosszú folyamat mert időpontokat nagyon hosszú időre adnak
Még egy dolog van ennek pénteken lett meg az eredménye hogy pajzsmirigy túlműködésem van
Próbálom én is kerülni a stresszt, család hála istennek mellettem van, próbálnak mindenben segíteni, munkahelyem sem annyira stresszes, de persze vannak gondok mint mindenhol máshol
Voltam én is panikbeteg pár éve,le küzdöttem gyógyszerek nélkül,de most azt érzem ha ez pánikbetegség vagy szorongás akkor ezzel most nem biztos hogy egyedül el bánok mert nagyon ijesztő hogy ha próbálok enni valamit rögtön rám jön egy pánik és nem tudom leküzdeni gyógyszert kell be vegyek
Milyen orvos segíthet ebben?
4-es válaszoló vagyok. Az nem lehet, hogy a pajzsmirigy túlműködés miatt érzed ezt a torkodban ( okozhat hasonló tünetet) , csak Te rápánikolsz ami felerősíti?
Gondolom kapsz majd gyógyszert a pajzsmirigyre, ha a panaszok fenn maradnak érdemes pszichológushoz fordulnod, hogy ne hatalmasodjanak el a tünetek.
Milyen gyógyszert veszel be ha jön a pánik?
Én is gondoltam rá hogy talán a pajzsmirigy okozhatja e, ezért várom nagyon a csütörtököt akkor megyek vissza az endokrinológiara, szóval lehetséges hogy az enyhe reflux a pajzsmirigy és a pánik összevetve okozza ezt.remelem kiderül és kijövök belőle minél hamarabb
Nyugtatót veszek be, frontin 0.25 -ös de van hogy csak felet és az is elég
Igen valószínűleg ezek össze vetve okoznak problémát
Lényegében engem inkább a pszichés oldala érdekelt hogy milyen durva tüneteket tud okozni ez az egész
Hogy úgy érzem meg fulladok miközben semmi nincs a torkomban ami a fulladást indokolná
Szörnyű
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!