Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Aki bipoláris zavaros annak...

Aki bipoláris zavaros annak ok nélkűl váltakoznak a fázisok vagy kell hozzá valami ok ?

Figyelt kérdés
Azért érdekelne,mert nálam mostanában elég egy kis jó történés és egyből felpörgök és boldog leszek,de ha jön egy kis rossz történés akkor meg depresszióba esek. Van mikor ok nélkül váltakozik a hangulatom óráról órárá. Ti ,hogy élitek meg ?
ma 01:18
 1/3 A kérdező kommentje:
Hozzáteszem,hogy amikor kissé pörgök,boldog vagyok akkor alig alszom. Depresszioba meg csak fekszem és sokat alszok.
ma 01:26
 2/3 anonim válasza:
100%

A bipoláris zavarban a fázisok váltakozása általában nem teljesen véletlenszerű vagy ok nélküli, bár a pontos kiváltó ok nem mindig azonosítható egyértelműen. A fázisváltásokat gyakran befolyásolják különböző tényezők, mint például stressz, alvásmintázat változásai, vagy jelentős életesemények. Azonban előfordulhat, hogy a beteg nem tud konkrét okot azonosítani egy-egy fázisváltás hátterében.

A biológiai tényezők, mint az agy kémiai egyensúlyának változásai, szintén szerepet játszanak, és ezek nem mindig köthetők külső okokhoz. Néha a fázisok látszólag "maguktól" is váltakozhatnak, ami a betegség természetes lefolyásának része lehet. Fontos megjegyezni, hogy minden beteg egyedi, és a fázisok kiváltó okai, illetve azok felismerhetősége személyenként változhat.

ma 01:55
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Meg észrevettem,hogy nagyon érzékeny vagyok és talán azért is van az ,hogy kis dolgok miatt váltakoznak.
ma 02:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!