Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Négy éve tartó terápia után,...

Négy éve tartó terápia után, visszatérő depresszió?

Figyelt kérdés

Négy éve járok terapeutához, ebből 2,5 évig minden héten jártam. Azóta ritkán, 1-2 havonta járok.

Első másfél évben antidepresszánst is szedtem.

Rendbejöttem, de az elmúlt fél évben rettenetesen stresszes az életem,

és pár hónapja ez a stresszes állapot depresszióvá alakult át.

Életkedv nulla, embereket taszítom el magamtól, étvágyam szinte semmi.

Mint régen.

Előfordul az ilyen? Több év terápia után is?

Sajnos több mint két hónapja nem voltam az orvosnál, jövőhétre van időpontom ismét.

Alig bírom kivárni a következő alkalmat :(

Újra kérnék antidepresszánst is, mit gondoltok?

tegnap 17:14
 1/3 anonim ***** válasza:
Annak annyi
tegnap 17:26
 2/3 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem pont ez a kulcs, amit most leírtál. Anno észrevétlenül belecsúsztál, de most időben elkaptad!

Észrevetted, hogy stresszes vagy. Oké. Mit teszel azért h kezeld a stresszt? Sport? Jóga? Mindfulness? Meditáció? Legzogyakorlat? Meg tudod fogalmazni mi stresszel? Terapeutaval erre nézzetek ra, h tudj nézőpontot váltani a stresszt kiváltó helyzetből. Mi az amin tudsz változtatni a stresszt kiváltó helyzetben és mi az amit nem? A hozzaallasodon mindig lehet.

Észrevetted, hogy taszítod el az embereket. De közben korábban megtanultad, hogyha elszeparálod magad, akkor nem lehet jól lenni. Ergo, kimozdulni nehéz, de beszélgess, programot, hivj fel embereket, értem h azt érzed h nincs ehhez kedved de tudod mert megtanultad és felismered h azért meg nem így érzed most, még segít. Illetve próbálj nap közben bárkivel ilyen kis small talk-ba keveredni. A boltban, a lépcsőházban, bárhol. Bagatellnek tűnik de rengeteget fog segíteni.

Nincs etvagyad. Oké, de már tudod h a megfelelő mennyiségű és minőségi étel fontos a mentális jól léthez, gy felnőtt vagy, ennek megfelelően gondoskodj magadról akkor is ha nem feltétlen így érzed most. Munkába sincs kedved mindig menni de nagynehezen bemegyünk a legrosszabb napunkon is.

Végül gondold végig miket csináltál mostanában, ami feltolt? Amikor flowban voltál? Mert ha nincs ilyen és nem tudsz miből feltöltekezni, akkor hogyan lehetsz jól?

Az életben nem lehet elérni egy pontot h na akkor innentől boldog vagyok. Mindig tenni kell érte h jól legyünk akar mentálisan akar fizikailag.

ne ijedj meg, nagyon jól felmérted a helyzetet és nagyon jo az is h kertel időpontot a terapeutadhoz, de biztos vagyok benne h a több év terápia alatt rengeteg eszközt tanultál ahhoz, h most jobban legyél, csak ha nem alkalmazod akkor nem fog működni :)

tegnap 18:01
 3/3 anonim ***** válasza:
A depresszió bármikor visszatérhet, a terápia hossza irreleváns.
tegnap 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!