Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tudok segíteni felesége...

Hogyan tudok segíteni feleségem őszi depresszióján?

Figyelt kérdés

1-2 évente ősszel jön nála. Ilyenkor ki se tud kelni az ágyból, nem eszik, kedvtelen, rossz a közérzete, diszkomfort van a gyomrában.

Borzasztó, hogy nem tudom rávenni, hogy ez fejen dől el, és neki kell megtennie az első lépést. Volt már valaki hasonló helyzetben?

Most megint hetekig ez lesz?

dec. 3. 09:44
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
70%

Fejben dol el, de mivel ilyenkor a fejeben problema van, ezert nem megy neki.

Ez viszont biztosan nem kis oszi depresszio, kezeltesse magat. Itt valami melyebb dolog van.

dec. 3. 09:54
 2/22 A kérdező kommentje:
Gyógyszert szed évek óta. Csak vannak ilyen kiugrások a semmiből.
dec. 3. 09:55
 3/22 anonim ***** válasza:
43%
Hetekig nem tud felkelni? Nem eszik, kedvetlen? Ez nem őszi depresszió, hanem ennél valamivel komolyabb. Mindenképp orvosi segítségre lenne szüksége.
dec. 3. 09:56
 4/22 A kérdező kommentje:

1 hétig tartott legutóbb. Akkor elmentünk a sürgősségire. Ott néhány vizsgálat után kiderült, hogy nincs semmi komoly. Hirtelen jobban is lett. Ez volt 2 éve.

Most megint ugyanazok a tünetek vannak...

dec. 3. 09:58
 5/22 Katona Dius ***** válasza:
50%
Ilyen nálam is szokott lenni. Semmi kedvem kimozdulni, dolgozni, egyáltalán felkeli. Megteszem, mert meg kell tenni, de olyan érzésem van közben, hogy "én ezt nem akarooom". Meg olyankor kb semmit. Nálam ezt az hozza ki, hogy ilyenkor nem lehet kimenni kertészkedni, alig van pár világos óra, szinte folyton sötét van... Ilyenkor próbálok kicsit több időt tölteni a benti hobbijaimmal, vagy kitalálni valami olyat, amit a férjemmel közösen tudunk csinálni.
dec. 3. 10:06
 6/22 A kérdező kommentje:
Te legalább csinálsz valamit. De ő egész nap csak feküdni képes. Dolgozni sem megy 1 hétig, mert nem bír felkelni az ágyból.
dec. 3. 10:09
 7/22 Katona Dius ***** válasza:
54%

Hidd el, ha megtehetném, én sem mennék :D

De olyan pozícióban vagyok, ahol ezt sajnos nem tudom megtenni. Emiatt a nap végére úgy lefáradok mentálisan, mint ha 3 napot dolgoztam volna végig megállás nélkül. Én sem akarok olyankor mozdulni sem. De azt sem akarom, hogy eldurvuljon (sajnos volt előttem példa ilyenre gyerekkoromban), így szó szerint erőszakot teszek magamon, hogy "mozdulj, indulj, csináld!"

dec. 3. 10:14
 8/22 anonim ***** válasza:
65%
Depressziónál nagy kihatása van a szervezetre a D-, B12-Vitaminhiány. Ezt szokták nézni. Ezek a vizsgálatok megvoltak?
dec. 3. 12:30
 9/22 A kérdező kommentje:
Nem gondolnám, hogy a vitamin-hiányra is kitértek a laborban.
dec. 3. 12:56
 10/22 anonim ***** válasza:
Gondoltam. Ezek a legegyszerübb, legolcsóbb megoldások, amin nem keres az egészségügy. Ez olyan mikor nem indul az autó. Nem a motrot nézem meg elöször, hanem, hogy van-e benne benzin, jó az aksi, stb. A legegyszerübbtöl indulok ki.
dec. 3. 13:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!