A szociális fóbiának mik a főbb tünetei ? Olyanok véleménye érdekelne akik átélik.
Nem bírok kimenni a lakásból, ha mégis, akkor majd elájulok, úgy ver a szívem, lever a víz. Ha mással vagyok is ideges vagyok kint, sok ember között nem tudok mihez kezdeni magammal, ha hozzám szólnak leblokkolok vagy össze vissza beszélek.
Mindent túlagyalok, de nem tudom, hogy ez a szociális fóbia miatt van e.
Nehéz megmondani.
Nálam is ez van elvileg+generalizált szorongás.
Tét nélkül emberek között nem zavar ott lenni, pl városban mászkálni.
Inkább olyan helyzetben, ahol másoknak ki vagy szolgáltatva, pl iskola, munkahely, ahol célkeresztbe kerülhetsz, olyankor van nálam szorongás.
A kiszolgáltatottság a bénító.
Ha nincsenek nagy hirtelen hangulat változásaid meg egyéb ami a borderline-ra jellemző, akkor szerintem nem az. Erre utaló dolgot eddig nem írtál. Nézz utána az tényleg elég jellegzetes tünetekkel jár.
Az elkerülő személyiség zavar már közelebb van a szociális szorongáshoz. Megmondom őszintén, hogy van az az eset, amikor egész árnyatnyi a különbség és nem is tudom. igazán kettévalasztani. Talán azt tudnám mondani, hogy az elkerülő szemelyisegzavar több a szociális szorongásnál. Minden területét az érintett ember életének uralja és talán alapja is a szociális szorongásnak. Tehát ha elkerülő személyiségzavarod van, akkor szociális szorongásod is. Viszont fordítva nem biztos,hogy így van. Illetve személyisegzavar tartós. Míg a szociális fóbia lehet szintén életen át tartó, de az is lehet, hogy csak rövidebb ideig tart, mert kiáltja valamilyen esemény. Aztán az illetőnek sikerül tovább lendulnie rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!