Szerintetek mennyire súlyos az én problémám?
Nem nagyon tudok kivel beszélni erről. Ezért írom itt le, szerintetek van ebből kiút egyedül is, vagy mit tanácsolnátok?
Azt tudni kell, hogy alapból olyan családban nőttem fel, ahol mentálisan mindenki kicsit gyenge volt. Mindenki hipochonder. Gyerekkorom óta az vagyok én is, mivel ezt hallottam mindenkitől. Voltak jobb időszakok, rosszabbak. Most épp a rosszabbik van. Sokszor nem tudom már mi a valós panasz, és mi az amit csak beképzelek magamnak. Napi szinten olvasom a betegségeket, a tüneteket. Ki milyen betegségben szenved, vagy épp hunyt el. Rákeresek, ha találok összefüggést akkor neked biztos az a bajom. Nagyon nyomaszt ez, mert nem tudok senkinek beszélni erről. Ami még pluszba jön mindez mellé, kényszer cselekvések. Pl mindent 10szer megnézek mielőtt elindulok valahova. Ez szó szerint, számolom magamban. Ha ez nem történik meg, valami megzavar, késésben vagyok stb, egész nap nyomaszt ennek a gondolata. Leellenőrzök olyan dolgokat is amiket nem is használok. Állandó félelemben élek, hol a betegségek miatt, hol ezek a kényszercselekedetek miatt. Állandóan rosszul érzem magam, szédülök. Néha azt érzem nem vagyok ura a testemnek.
Mit gondoltok erről? Van ebből kiút?
Próbáld jobban megérteni a testedet. Vegyél biológia emelt szintű érettségire felkészítő könyveket és tanuld meg.
Illetve sok betegség genetikán múlik. Érdeklődj, járj utána, hogy milyen betegségek voltak a felmenőidnél. Élj egészséges életet, illetve nyugodtan keress fel egy pszichológust. Hidd el, nem fog hülyének nézni, ezen a területen ez egy általános probléma. Évente járj szűrővizsgálatokra (labor, ha lány vagy nőgyógyász, fogorvos, bőrgyógyász.) Megemlítheted a háziorvosodnak is ezt, mint orvos, biztosan jobban megtud nyugtatni.
Remélem valamennyit tudtam segíteni. :)
Pedig ez egy jó pszichiáterre tartozik, és nem elég egyszer elmenni, mert neked is sokat kell dolgoznod rajta.
Kényszergondolataid és kényszercselekvéseid vannak ( OCD)
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!