Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Honnan tudhatom hogy mennyire...

Honnan tudhatom hogy mennyire vagyok buta?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van valami ingyenes megbízható teszt ami megmutatja hogy mennyire vagyok ostoba/okos? Tudom hogy az intelligenciát nehéz mérni és a legtöbb teszt (gondolom én) nem igazán ér semmit. Szóval van valami olyan ingyenes teszt online ami adhat egy reális képet hogy mennyire vagyok okos/buta?

nov. 25. 13:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
58%

Minden létező valamit tud valamit nem

50%

nov. 25. 14:15
 2/11 anonim ***** válasza:
Vannak online IQ tesztek vagy honfoglalozz egyet.
nov. 25. 14:20
 3/11 A kérdező kommentje:

Ez kb semmire sem válasz

A honfoglaló már rég törölt játék lett az onkine iq tesztek pedig fizetősek. Az előbb is kitöltöttem egyet MAJD MIUTÁN kitöltöttem jött a meglepetés hogy pénzes...

nov. 25. 14:47
 4/11 anonim ***** válasza:

1# vok

Ha már előre mrgadod milyen választ varsz a kerdéseden akkor úgy nehéz okosat írni

nov. 25. 14:49
 5/11 A kérdező kommentje:

Mennyire vagyok Buta-okos tehát INTELLIGENCIA teszt.. nem hittem hogy ennyire pontosan kell fogalmazzak mert még nálam is butábbak lesznek a válaszolók (már bocs)

A kérdésem arra irányul hogy van-e valami módja hogy ingyen megtudjam mekkora az intelligenciám. Egyébként igen én butának tartom magam, és?

nov. 25. 15:02
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

A valódi választ nem tudom a kérdésedre. De a személyes tapasztalatom írhatom: az igazán buta emberek sose gondolnak olyat, hogy buták lennének.

Amúgy mi van, ha mérnek 120 as iq t neked, de pl szorongó vagy, és a mindennapokban alulteljesítesz?

Tehát olyan van is, nincs is állapot. Bízz magadban, és igyekezz fejlődni.

nov. 25. 16:17
 7/11 A kérdező kommentje:

Ez egy hasznos válsz végülis. Köszönöm

nov. 25. 16:42
 8/11 anonim ***** válasza:

A butaság is rengeteg árnyalatban meg összetételben tud gyönyörködtetni, ahogy minden ebben a monumentális multiplayer cuccban, amit életnek nevezünk. Lehetsz egyszerű ember, aki már harminc után valamivel legalább annyira bölcs, mint csak a nagyon öregek, és azok is csak máshol, "egyszerűbb" vidékeken. Mivel nem bonyolítod túl, nem kell belebonyolódj a megfejtésbe se, mégis összeáll minden. A lényeg, hogy nem kell bemondásra elhinni semmit, akármennyire is szeretné az ember, hogy igaz legyen.

Van, aki simán csak neurodivergens, nincs mi megnevezést ráhúzni, csak tulajdonságait lehet kiemelni. Pl aki szenzoros, arra a mai napig ráhúznak adhd-t vagy autizmus spektrumzavart, vagy simán csak figyelemzavarosnak vagy gyenge képességűnek tekintik. Ezt érdemes lenne egyébként terjeszteni, annyira nem kapják el idejében ezeket a gyerekeket, és így helló sors, talán sose lesznek teljesen rendben: [link]

Olyan is van, hogy mondjuk a szokásos 7db körüli helyett jelentősen kevesebb "rekesz" alkotja valaki rövid távú memóriáját, ők általában a mondatszerkesztésükben is eléggé látványosan hordozzák ezt, ld pl Trump. Az is nehezíti a komplex dolgok azonnali átlátását, de ez, hogy "rekesz a rövid távú memóriában" bármit tartalmazhat, amire asszociálni tudsz, vagy amit egy-egy fogalommá transzformáltál magadban, más szóval: kitanultad, van róla címszó. Az új dolgok befogadását természetesen kacifántosabbá teszi, könnyen lehet, hogy neked kell megtanulnod pengén felosztani jól átlátható részletekre az előtted fekvő tudásanyagot, és természetesen fel kell derítsd, és fel is kell számold az önkorlátozó hiedelmeidet is, de csak mert semmibe nem kerül, és mert rengeteget lendíthet az ügyön.

Az, hogy milyen a közmegítélése valakinek, aki nem a mentális sprintjeiről híres, de mondjuk nagyon nem, az más lapra tartozik, abban lehet, hogy érdemes szakember segítségét kérni, hogy ezzel hogy nézz szembe nap mint nap. Tényleges hátrányai viszont szerintem általában nem többek, mint bármilyen más erősebb-gyengébb képességekből álló akárki más életében, legyen az bármilyen iskolapélda jellegűen neurotipikus, vagy irdatlan zseni akár. Senki nem lehet mindenki, vannak erősségeid, azokkal tudsz jó célok mellé állni nap mint nap. Kicsit mindig a lehetőségeket meg-megragadva hosszabb távon kinövi magát, és kész, odatetted magad, nem árultál zsákbamacskát, jó végignézni a mai napig vezető utadon. Nem hinném, hogy több kell ennél.

nov. 25. 21:49
 9/11 anonim ***** válasza:
#8 jav.: "de ez, hogy..." *"... ..., sokat javít a helyzeten."
nov. 25. 21:53
 10/11 anonim ***** válasza:
52%
Ejnstejn azt mondta ha egy halat az alapjan akarsz pontozni milyen gyorsan maszik a fara akkor kicsit elfogult vagy nem? 1# vok
nov. 25. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!