Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Elkezdthetem magamtól szedni...

Elkezdthetem magamtól szedni az olanzapin Teva 5 mg gyógyszer T?

Figyelt kérdés
Az orvosommal soha nem lehet beszélni telefonon és 2 hónapra kaptam időponntot a mostani gyógyszereimet meg sz*R nak találom.egyebkent ezeket szedem Amitrex 800mg Scippa 15 mg Seroquel Xr 400mg.33F

nov. 21. 17:40
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
34%

"Ő is mentálisan beteg és szed gyógyszert de hülye vagy te"

Én vagyok a hülye?!

Komolyan nem érted hogy mi a baj ezzel? Az Ő nevére kiállított recepttel él vissza. Drogdílernek minősül. Vagy neked írtám fel, ő csak kiváltotta neked?

nov. 21. 19:24
 22/23 anonim ***** válasza:
25%

Ha olyan vényköteles gyógyszerekkel kereskedsz, amelyeket legálisan írattál fel magadnak, az még akkor is illegális, ha azokat eredetileg orvosi célra kaptad. A vényköteles gyógyszerek forgalmazása, különösen azok, amelyeket nem te használsz fel, hanem másoknak adsz el vagy átadsz, súlyos jogi következményekkel járhat.

A büntetési tételek országonként eltérőek, de Magyarországon a vényköteles gyógyszerek illegális forgalmazása kábítószer-kereskedelemnek minősülhet, ami az alábbi büntetéseket vonhatja maga után:

Büntetőjogi következmények: A gyógyszerekkel való kereskedés bűncselekmény, ami akár több év börtönbüntetéssel is járhat, különösen, ha kábítószerként szabályozott gyógyszerről van szó (például opioidok, benzodiazepinek).

Vagyoni hátrány: Ha a bíróság bűnösnek talál, akkor pénzbírság is kiszabható, amely a bűncselekmény súlyosságától függ.

Eltiltás a gyógyszerekhez való hozzáféréstől: A törvény értelmében orvosi kezelés során való gyógyszerfelírási jogosultságod is elveszítheted.

Mivel a vényköteles gyógyszerek birtoklása és forgalmazása szigorúan szabályozott, minden esetben ajánlott szakértő jogászi tanácsot kérni, ha kétségeid vannak.

nov. 21. 19:26
 23/23 anonim ***** válasza:
0%
Magyar gyártmányú gyógyszert ne szedj!
nov. 21. 21:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!