Mit kezdenétek a helyemben jelenleg munka téren?
Na ez így hülyén fog kinézni, de szeretem az adatszerű felírást, úgyhogy:
Kor: 24
Végzettség: BA nyelvszak (nem különleges nyelvek)
Korábbi tapasztalat: IT support, recepció
Amiben jó vagyok: kreatív megoldások, jövés-menés, türelem, konfliktuskezelés (másokéban legalábbis xd)
Nagyon sokan oda vannak meg vissza, hogy "úh, nyelvtudás", de szerintem a GYK-n, ahol dívik a nyelvszak => Meki vélemény, nem kell magyaráznom, hogy mégha ez utóbbi túlzás is, azért a "nyelvekkel tiéd a világ" is az.
Szóval úgy érzem, itt vagyok 24 évesen, mindenféle használható végzettség nélkül, és jelenleg munka nélkül is. Nem segít az sem, hogy van egy mentális állapotom (vagy tudom is én már, minek szokás nevezni), ami eléggé megnehezíti nemhogy a tervek véghezvitelét, de magát azt, hogy egyáltalán terveket tudjak megfogalmazni, hogy tudjam, mit is akarok valójában, vagy felmérjem egyáltalán a képességeimet. Ezt most csak zárójelben rakom ide, nem felmentésként, hanem hogy kérlek ne trollkodjátok szét "lusta vagy" / "jódolgodban nyávogsz" variációkkal a kommentszekciót.
Ha az a célom, hogy újra anyagi biztonságban legyek (ebben a hónapban jött el az, hogy feléltem a tartalékaimat) és olyan munkát végezzek, ami azért elmegy, mit tennétek?
A) Elmenjek egy OKJ-s képzésre, ahol lenne diákigazolványom, szóval mellette akár dolgozhatnék is (amúgy is, de hogy így még több lehetőségem lenne, főleg, ha fontos lenne a rugalmasság/részmunkaidős lehetőség), vagy
B) keressek valamit amit nem feltétlen szeretek, de lenne belőle pénz és mellette próbáljak találni és elvégezni valami értelmes egyetemi szakot, amiben később tényleg el tudnék helyezkedni, vagy
C) esetleg, mivel most tényleg a semmiben vagyok nemsoká, 0-ról indulva menjek el valahová xmajd lesz valamix alapon külföldre minimális fizus önkénteskedésre?
Attól félek, ez utóbbi nagyon idealista gondolat. Annyi pozitívum van ebben, hogy tényleg megtehetek most bármit olyan szempontból, hogy
nem köt helyhez jelenleg munka/párkapcsolat stb.
Köszönöm, ha elolvastad!
Köszönöm a D)-t 😀
Nyilván ez is opció, csak most
tényleg már 0 állok szinte. Van, ahol van ilyen első havi lakhatási támogatás?
Szüleim is lehet segítenének, de azért nem vagyunk milliomosok, meg csak megnyugtatóbb lenne az, ha nem a semmibe mennék.
Bocs a "jódógodban" trollkodásomért, de azért nem az első olyan ember lennél, akivel találkozom, aki felállít(-tat) magáról diagnózis(-oka-)t olyasmire, ami egyébként a normál emberi működés része, igen is indítékszegények vagyunk jól definiált cél és ütemterv nélkül, és igenis kedvetlenek, sőt, szétszórtak, szórakozottak és igen, türelmetlenek vagyunk, ha nem vagyunk kb semmilyen szempontból se a "helyünkön".
Innentől válik a dolog elég nagy macerává, mert szinte kivétel nélkül a jószerencse hozza azt a vallásos elhíváshoz hasonló, egészen jó értelemben vett bekattanást, amikor egyszercsak sebességbe rakja magát valami az emberben, és jóval több, mint identitása lesz az az ezeregyedik dolog, amiben épp szárnypróbálgat. Hopp, le is írtam, hogy érdemes nekiállni.
Természetesen ettől még (sőt, ettől csak igazán) méltatlanul alulértékelt softskill marad az, hogy nulla komfort, full spárta élet mellett is képes vagy egyszerűen csak az adódó lehetőségeken szökellve előrébb jutni, folyamatosan gyorsulva gyarapodni, és egy pillanatra se okoz gondot a kiégés közelsége meg társai, mert amúgy ekkor is igaz, hogy tudod, hogy mit akarsz, és a relative nagy vállalásaid is fokozatosan nőttek akkorára, ergo megszokottak, mire ott vagy, hogy már fullban tolod a klasszik német vagy inkább japán munkamorált. Elsajátítható, és ez nem a szerencsén múlik, pontosabban ezzel is ugyanúgy játszhatod azt, hogy végtelenszer kísérted a sorsot, tehát bejön, csak annyi a kérdés, hogy mikor már.
Vagyis Facebookon bocs.
Több ismerősöm is kint van, megbízhatóak, csak Ausztriai magyar szállodába ne menj mert szélhámosak.
Köszönöm a válaszokat!
4-es: nem tudom, miért hiszi mindenki azt, ha nem jelzi külön az ember, hogy diagnosztizált több orvos stb. által, hogy magának állít fel valamit az ember, vagy éppen állíttat (ki az isten akarna önként bármi is lenni, ami eltér a normától?).
"Innentől válik a dolog elég nagy macerává, mert szinte kivétel nélkül a jószerencse hozza azt a vallásos elhíváshoz hasonló, egészen jó értelemben vett bekattanást, amikor egyszercsak sebességbe rakja magát valami az emberben, és jóval több, mint identitása lesz az az ezeregyedik dolog, amiben épp szárnypróbálgat."
- ez viszont nagyon tetszik, ahogy megfogalmaztad, főleg a "és jóval több, mint identitása lesz az az ezeregyedik dolog, amiben épp szárnypróbálgat" rész. Nagyon találó, vagy hogy mondjam, szépen leírtad, amire egyébként már nagyon várom.
Saját tapasztalat, vagy csak szimplán ennyire megvannak a szavaid, amihez nekem pl. nem voltak? :D
~amit már egyébként nagyon várok/amire már egyébként nagyon vágyom
Nem tudom, pontosan hogyan akartam fogalmazni, de javítom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!