Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen agyi probléma lehet,ha...

Milyen agyi probléma lehet,ha a megszokottól eltérő helyen/-szituációban sokszor nem ismerem fel az embereket?

Figyelt kérdés

Pl járok egy 1 éves tanfolyamra már 8 hónapja. Sokat beszélgetek a többiekkel.

Mégis mikor máshol látok egy csoporttársat,nem ismerem fel. Vagy bárkit, akit amúgy ismerek/ismertem.

Nagyon messziről rémlik, hogy tudnom kellene, kicsoda, de egyszerűen nem megy.

Mi okozhatja? Nem újkeletű a probléma. 41 éves nő vagyok.

ma 10:23
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Van, akinek az arcfelismerő képessége rossz, nem komoly, csak néha kellemetlen lehet.

A legokosabb, ha ilyen helyzetekben megmondod, hogy nagyon rossz arcmemóriád van, és ha nem reagálsz valakire, ne vegye személyesen.

ma 10:46
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Ez szerintem bizonyos fokig normális is lehet.

Nekem pl. boltosokkal van leggyakrabban olyan, hogy mondjuk az utcán találkozva is ismerős, de nem tudom honnan... De ez fordítva is igaz, akikkel beszélgetni szoktunk a játszótéren gyerek mellett, simán elmennek mellettem az utcán, ha gyerek nélkül vagyunk 😀 (nem, valószínűleg nem utálnak 🙃)

ma 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!