A szívultrahang vagy az EKG kimutatná, hogy közeledik egy szívinfarktus?
Sziasztok!
Pár hónapja folyamatosan fáj a szívem körül, illetve a hátam a vállam. Kezem nem zsibbad még, levegőt is kapok, viszont néha nagyon ver a szívem és olyankor rettegek h infarktusom lesz. Sokszor izzad a tenyerem pedig hideg a kezem, és szédülök néha picit.
Néha futok, egyszer kicsit fajt a mellkasom, viszont levegőt mindig kapok rendesen.
Volt laborom is ami szinten negatív. Attól félek hogy ezek a vizsgálatok nem biztos hogy kimutatják lesz e infarktusom. Mit tehetnék?
Köszönöm a válaszokat!:))
1 kérdező: 27 éves anyuka vagyok. Régebben többet mozogtam, most ahogy az idom engedi.
Nem reg mamámnak volt infarktust 65 évesen. Neki volt sok jele de sosem figyelt rá. Viszont a családra nem jellemző az infarktus
1-es. Köszönöm szépen!
Sosem volt gond a szívemmel ezért is fura, régen rengeteg kilométert futottam és a vérnyomásom is tökéletes volt
A fájdalom lehet ezer dolog, pl. egy becsípődés, húzódás, akármi.
Mindig kérdés, hogy a tyúk volt előbb, vagy a tojás.
Valami kis szívinfarktusszerű (de teljesen más) fájdalomra pánikolsz rá, amikor megérzed és attól ver a szíved,
vagy tényleg hirtelen el kezd verni valamitől a szíved és egy teljes normális szív-keringési reakciót érzel, amire rákapcsolódik az idegrendszeri "állapotod" is. Kérdéses.
Az orvosok szeretik azt mondani, hogy pszichés meg pánik, ha nem találnak semmit, de simán lehet, hogy tényleg van valami kisebb, kellemetlen dolog, ami valóban fizikai, "biológiai" jellegű és jogosan érzed.
Nehéz kideríteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!