Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A szívultrahang vagy az EKG...

Mani5 kérdése:

A szívultrahang vagy az EKG kimutatná, hogy közeledik egy szívinfarktus?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Pár hónapja folyamatosan fáj a szívem körül, illetve a hátam a vállam. Kezem nem zsibbad még, levegőt is kapok, viszont néha nagyon ver a szívem és olyankor rettegek h infarktusom lesz. Sokszor izzad a tenyerem pedig hideg a kezem, és szédülök néha picit.

Néha futok, egyszer kicsit fajt a mellkasom, viszont levegőt mindig kapok rendesen.

Volt laborom is ami szinten negatív. Attól félek hogy ezek a vizsgálatok nem biztos hogy kimutatják lesz e infarktusom. Mit tehetnék?

Köszönöm a válaszokat!:))

ma 20:57
1 2
 1/11 anonim válasza:
Mennyi idős vagy, milyen nemű, milyen életmódot élsz, családban vannak-e kardiovaszkuláris előzmények?
ma 21:21
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Magán kardiológus esetleg? (Akár több szakvélemény)
ma 21:46
 3/11 A kérdező kommentje:

1 kérdező: 27 éves anyuka vagyok. Régebben többet mozogtam, most ahogy az idom engedi.

Nem reg mamámnak volt infarktust 65 évesen. Neki volt sok jele de sosem figyelt rá. Viszont a családra nem jellemző az infarktus

ma 21:51
 4/11 A kérdező kommentje:
2: magán volt igen, illetve elküldtem egy másik kardiológusnak a leleteket és ő is azt mondta negatív
ma 21:52
 5/11 anonim ***** válasza:
Ha több kardiológus azt mondta nincs bajod, akkor nem hiszem hogy kellene aggódnod.
ma 21:55
 6/11 anonim ***** válasza:
Érdemes lenne ilyenkor egy nyugalmi pulzust számolni manuálisan stopperrel, úgy, hogy nem pánikolsz, aztán elmerengeni, hogy mi okozhatja. Ilyen fiatalon sokszor kávé, reflux, vagy valamilyen gyógyszer okoz ilyen tüneteket.
ma 22:11
 7/11 anonim válasza:
1-es vagyok. Az a véleményem, hogy nem kell az infarktustól félned. Sokkal valószínűbb, hogy a mentális-idegi okok miatt vannak gyors szívveréssel járó epizódjaid, illetve előfordulhat enyhe, semmi kockázattal nem járó szívbillentyű-probléma, amit viszont a szívultrahang kimutat. Szeresd a szíved és semmi probléma nem lesz!
ma 22:15
 8/11 A kérdező kommentje:
Volt két panikrohamom, és azóta tart ez. Sokan mondják h szorongás, de járok pszichológushoz, és nem értem miért tart ez a fájdalom még mindig. Ha épp nem faj, minden rendben van, de amint faj a hátam a vállam és izzadok szedülök teljesen magam alatt leszek :( a nyugtató segít picit viszont a fájdalom az ott van. Ami érdekes h inkább a hónom alatt érzek valami kos kellemetlen érzést sokszor.
ma 22:17
 9/11 A kérdező kommentje:

1-es. Köszönöm szépen!

Sosem volt gond a szívemmel ezért is fura, régen rengeteg kilométert futottam és a vérnyomásom is tökéletes volt

ma 22:19
 10/11 anonim ***** válasza:

A fájdalom lehet ezer dolog, pl. egy becsípődés, húzódás, akármi.

Mindig kérdés, hogy a tyúk volt előbb, vagy a tojás.

Valami kis szívinfarktusszerű (de teljesen más) fájdalomra pánikolsz rá, amikor megérzed és attól ver a szíved,

vagy tényleg hirtelen el kezd verni valamitől a szíved és egy teljes normális szív-keringési reakciót érzel, amire rákapcsolódik az idegrendszeri "állapotod" is. Kérdéses.

Az orvosok szeretik azt mondani, hogy pszichés meg pánik, ha nem találnak semmit, de simán lehet, hogy tényleg van valami kisebb, kellemetlen dolog, ami valóban fizikai, "biológiai" jellegű és jogosan érzed.

Nehéz kideríteni.

ma 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!