Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem vagyok boldog?

Nem vagyok boldog?

Figyelt kérdés
Tanácsot szeretnék kérni. Ha logikusan végig gondolom az életemet, semmi okom nincs hogy panaszkodjak: 32 éves F vagyok, elfogadó, támogató családban nőttem fel, jól fizető állásom van, nem kell megélhetési gondokkal küzdenem, jól működő párkapcsolatban élek évek óta. Alapvetően mindenki nyitott, életvidám embernek ismer, a visszajelzések szerint is jó társaság vagyok, de a valóság az hogy közben nagyon őrlődöm lelkileg és nem igazán találom az okát se megoldást bármit próbálok tenni ellene, elterelni a gondolataimat. A környezetem ebből semmit nem érez vagy lát, mert nagyon jól el tudom rejteni, meg aztán bolondnak néznének hogy apróságokat felnagyítok vagy hülyeségeket gondolok túl és nem értenének meg, hiszen másokhoz képest ezek nem valóságos problémák. Vannak időszakok mikor könnyebb de sokszor esek letargiába és nagyon nehezen mászok ki belőle. Mondhatni minden tökéletes, mégsem vagyok boldog. Valószínűleg bennem van a hiba csak tudnám micsoda. Van itt olyan aki hasonló cipőben jár?

#élet #bodogtalanság
nov. 18. 10:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
51%
Nem vagy boldog. Van, aki még így van vele.
nov. 18. 11:19
 2/12 anonim ***** válasza:
30%
A boldogság és a bánat egyenlő arányban van mindig jelen .
nov. 18. 11:54
 3/12 anonim válasza:
0%

Amit érzel, teljesen normális, és része az életnek, de lehet rajta változtatni!

Gyere el ide:

Tűz és Fény

Kelenföldi Szent Gellért Plébánia

nov. 25 hétfő este 7-9

nov. 18. 15:05
 4/12 anonim ***** válasza:

hát ennek elég sok különböző oka lehet.

lehet például, hogy nem tart sehová az életed.

vagy nem tudsz az életedben önmagad lenni, nem tudod a körülményeiddel összeegyeztetni a saját igényeidet, akár még saját magad előtt sem vallod be, szerepet játszol a napjaidban

vagy negatív ember vagy, aki ritkán és keveset örül a dolgoknak, és mindig arra fokuszál, ami rossz, ami nincs

elég nehéz konkrétumot írni.

nov. 18. 18:38
 5/12 anonim ***** válasza:
Keresd meg az örömet okozó tevékenységet.
nov. 18. 20:13
 6/12 anonim válasza:
Hát szerintem nem azért vagyunk a földön, hogy boldogok legyünk. A másik ami eszembe jutott, hogy manapság ki boldog? Mindenkinek megvan a maga kínja sajnos. Én már el is felejtettem mi az, hogy boldog vagyok. 30 vagyok de tragédiák, betegségek sora a családomban, nincs kapcsolatom, külföldön dolgozom tök egyedül a barátaimtól távol. Tehát hozzám képest neked isteni életed van. Én nem engedtem még el hogy jobb lesz majd, próbálok tenni érte. Lehet, most kicsit megrekedtél, de próbáld úgy nézni a dolgokat, hogy mi az amiért hálás lehetsz.
nov. 18. 21:08
 7/12 anonim ***** válasza:

Ezt amit leírtál én is átéltem már. Elég sokszor. Tengődtem a jó életem mellett, és ugyan így azt éreztem, hogy nem vagyok boldog.

Én azt tudom neked tanácsolni, hogy vezesd végig azt a gondolatmenetet amit én is, saját magamra nézve végig vezettem régebben:

1) Az életben SENKI nem mondta neked azt, hogy boldognak KELL lenned. Senki nem határozta meg neked ezt, nem igaz? Nem parancsoltak rád, hogy márpedig te ezen a héten végig legyél boldog, mert muszáj. Tehát ez nem sztenderd, alap dolog, mint hogy levegőt kell venned. Ez a döntés fakultatív.

2) Ezt a döntést TE magadnak hoztad meg. Tehát te úgy döntöttél, hogy boldog akarsz lenni, nem? Mert különben miért lenne baj az, hogy nem vagy boldog. A boldogság hiányát negatívumként kezeled. Így a felfogásod alapján a boldogság megléte pozitívum => Te boldog akarsz lenni. És ezt TE akarod így.

3) Ha már rájöttél arra, hogy nem mondta neked senki hogy boldognak kell lenned, és lényegében te magadnak akarod ezt így, akkor a felismerés adott:

Tenned kell érte.

A boldogság ugyanis soha sem automatikus. Nincs "csak úgy". Azt el kell érni, azért, hogy legyen. Sőt! Nincs olyan, hogy te egyszer eléred, és mindig boldog is leszel. Azt vagy fenn kell tartani, vagy többször el kell érni.

==>

Szánj rá időt, energiát.

Derítsd ki, mik azok a dolgok, amik belőled kiváltják a boldogság érzést.

És teremtsd meg ezt önmagadnak.

Helyetted sajnos ugyanis jellemzően senki nem fogja ezt megtenni.

Szánj időt, energiát, akár pénzt arra, hogy boldogságot okozz magadnak.

Már eljutottunk a "mit csinálj" kérdés megválaszolásához.

Most pedig jöjjön a "hogyan".

Ehhez egy őszinte önismeretre van szükség. Egy önismereti túrára. Önfelfedezésre. Az emberek ezt soha nem teszik meg, mert úgy gondolják: minek? Eszükbe sem jut. Természetesnek érződhet, hogy te ismered önmagad, pedig ez nem feltétlenül van így.

Őszintén nézz magadba. Ismerd meg a valódi igényeidet, azt, ami neked jó.

Amire én jutottam mindezzel amit fent leírtam, tehát ez önmagamra nézve találtam:

- Imádom a kényelmet. Ezért igyekszek erőfeszítést tenni annak érdekében, hogy szabad időmet kényelemben töltsem, ha tehetem. Vettem terhes párnát mert rohadt kényelmes. Kikutattam a legkényelmesebb huzatokat, kutatást végeztem a párnák és a takaró vonatkozásában. Berendeztem magamnak az ágy köré egy egész Setup-ot. Olyan kényelmet érek el ma már, ágy illatosítóval, és minden fent leírt, és még le nem írt dologgal, hogy az ritkaság....

- Utálok emberek közé menni :D Introvertált vagyok. Ezért nem is megyek ha nem muszáj. Nekem pl. barátom, haverom sincs kb 22 éves korom óta. Csak a feleségem, nekem annyi elég.

- Szeretek alkotni. Kreatívan. Írni, rajzolni, teremteni dolgokat.

==> Amikor ezeket teszem ==> Boldog vagyok.

Eléggé!!! NAGYON boldog! :D

Szóval szerintem így összegezve, nem nehéz feladat megtalálni mi neked az igazán jó. Nyilván ami engem boldoggá tesz, sokakban azt válthatná ki hogy "ez hülyeség" meg hogy "úr isten ez sokat fekszik otthon az ágyban..." vagy hogy "ez egy remete..." de ki a fenét érdekel? :D A lényeg, hogy engem ez tesz igazán boldoggá.

Ezen a földön 1 életünk van. Ha boldog akarsz lenni, tegyél érte.

Remélem sikerrel jársz! :D Sőt, remélem leírod ide, hogy mit találtál magadban. Mik azok a dolgok, amik boldogságot okoznak nálad. És hogyan élsz ezeknek.

nov. 19. 13:26
 8/12 Senior Séf ***** válasza:
69%
Mi a bánattól lennél boldog? Semmi küzdelem, tehát semmi győzelem nincs az életedben, csak dögunalom. Ezt a lehető legkomolyabban mondom! 65 éves, tollahullott öreg csóka vagyok, aki megjárta már a hadak útját.
nov. 25. 18:58
 9/12 Senior Séf ***** válasza:
69%

Sarkosan fogalmazva a boldogság maga az oda vezető út. A haladás, a fejlődés, a küzdelmek és győzelmek sora.

És ha a fejemre akarom vonni a népharagot, akkor teljes boldogságodhoz gyerek is kell majd. A gyereknek ugyanis ADNI kell. Évtizedekig adni, adni és adni.

nov. 25. 19:18
 10/12 anonim ***** válasza:
54%
Valakinek a "dögunalom" (= békés nyugodt élet) sokkal több örömet okoz, mint a gyereknevelés-unokázás vagy a küzdelmek és győzelmek sora.
nov. 25. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!