Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Igaza van a barátomnak?

Igaza van a barátomnak?

Figyelt kérdés
Múlthéten az egyik barátommal beszélgettem és valahogy a depresszió témaköre merült fel mire azt mondta: "Csak az lesz depressziós akinek nincs semmi hobbija és túl sok ideje van gondolkozni". Miután én kijelentettem hogy ez szerintem nem igaz elég nagy vita lett belőle, aztán ejtettük a témát. Ti egyetértetek vele?

nov. 16. 01:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ha belegondolsz hogy sokan pont a napi tevékenységeikbe menekülnek a problémáik elől, akkor igaza van. Csendben, nyugiban minden sokkal könnyebben rád tör. Pont ezért menekülnek, mert nem mernek vele szembesülni hogy baj van. Nagyon sokan úgy értelmezik ezeket tüneteket hogy "bekattannak", pedig csak a saját lelki problémáik tudatosulnak. Szóval belső megküzdés helyett külsőségekbe menekülnek.
nov. 17. 05:36
 12/14 anonim ***** válasza:

Van az a mondás, hogy ha nincs idő az egészségre, majd lesz idő a betegségre, ami tényleg igaz is, mert a testi és lelki egészségbe be kell fektetni.

Amúgy szerintem a megfejtés is-is.

nov. 17. 06:27
 13/14 anonim ***** válasza:
Nem is tudtam, hogy ha azon gondolkozom milyen jó a tengerparton üldögélni, élvezni az életet minden formában, akkor az ember depressziós lehet...
nov. 21. 01:50
 14/14 anonim ***** válasza:
Amit a barátod mondott hogy nincs hobbija, túl sokat gondolkodik, az már a depresszió következménye, mivel nem érdekli semmi vagy nem tud emberekhez kapcsolódni, nem érti őket, a viselkedésüket, nem leli örömét semmiben. A depresszió az agyból indul ki, nem a környezetből elsősorban.
dec. 18. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!