Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ki mit tesz, hogy elviselje...

Ki mit tesz, hogy elviselje ezt az időt?

Figyelt kérdés

Direkt kissé önirónás leszek, mivel itt sokan jönnek azzal, hogy valaki nyafog vagy panaszkodik, de nyifinyafi, sajnos pasi létemre egyszerűen az életről is lejövök ettől hidegérzetes, szürke sötét beborult szar időtől. Szóval igen, nyafogok, panaszkodok, de nem jószántamból, hanem, mert tényleg nagyon csúnyán megvisel. Konkrétan depis vagyok, nem tudok vele mit kezdeni, nincs kedvem semmihez, reggel felkelni, felöltözni, munkába indulni is nagyon nehezemre esett. Nagyon nem élem ezt az időszakot. Arra lennék kíváncsi, hogy aki hozzám hasonlóan érez, mivel tudja enyhíteni ezt az "eret vágok magamon" feelinget?

Utóirat: érdekes módon a nagy nyári meleggel és az enyhe ősszel nem volt bajom :)

#idő #időjárás #jogosnyafogás #jogospanasz #BEBORULT
nov. 11. 15:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
A férfiak többsége nem annyira langyi mint te - ez a megoldás.
nov. 11. 15:52
 2/13 A kérdező kommentje:
Mármint mi a megoldás? Lehet, hogy "langyi" a lelkem, de mi a megoldás, mit lehet tenni?
nov. 11. 16:01
 3/13 anonim ***** válasza:
0%
Nem kell mindig mindent megoldani. Ki kell várni a végét. Minden elmúlik.
nov. 11. 16:05
 4/13 anonim ***** válasza:
0%
öltözz fel szivem
nov. 11. 16:05
 5/13 anonim ***** válasza:
67%
Most pl. indulok kocogni. Fél óra sportolás a környékbeli dombok között, szép öregúriasan, fejlámpával. Ennyi elég szokott lenni, hogy legalább egy napra helyrehozza a búvalb@szott őszi hangulatomat. Ennél már csak az a jobb, ha napfelkeltekor lehet futni. Jó szívvel ajánlom!
nov. 11. 16:07
 6/13 A kérdező kommentje:

Na az 5-ös legalább kapizsgálja a lényeget és felfogta, mire vagyok kíváncsi és releváns választ tudott adni. A 4-esnek: hiába csinálok magamból Michelin-figurát, a kedvem nem lesz jobb tőle.

De a napfelkeltei kocogás jól hangzik.

nov. 11. 16:13
 7/13 anonim ***** válasza:
74%
Van olyan, hogy szezonális depresszió, konkrét fogalom. Ezen felül mindenképp szedj D vitamint, mert télen a legtöbb ember D vitamin hiányos lesz.
nov. 11. 16:18
 8/13 anonim ***** válasza:
0%

igen, oriási zseni felfogni, hogy ha mozogsz, nem fázol.

grat kérdező, ma is tanultál vmit.

nov. 11. 16:20
 9/13 anonim ***** válasza:

régebben én is így voltam. nekem két dolog segített:

megkeresni, hogy mi az, ami mégiscsak szerethető ebben az időszakban

illetve azonosítani, hogy konkrétan mit hiányolok a melegebb hónapokból, és miként tudom pótolni.

kint hideg van és sötét, ezzel nincs mit tenni, de beltérben elég sokat lehet játszadozni, hogy ebből szubjektívan minél kevesebbet érzékelj.

ennél többet nehéz mondani.

nov. 11. 16:37
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

ja és néhány példa az előbbihez, hogy miket értékelek ilyenkor:

. ha benti feladataim vannak, nem fáj a szívem, hogy bezzeg odakint milyen szép az idő

. ha benti pihenés esik jól, nincs lelkifurdalás, hogy miért döglök a szobában, miért nem vagyok odakint és használom ki a szép időt

. nem stresszel annyira a percek, órák múlása (a felhőzet miatt nem érzékelem, hogy megy körbe a nap)

. toleránsabbak az emberek a hangulatot illetően, nem várják hogy okvetlen jókedvű és pörgős legyek, jobban elfogadják, ha épp nyomottabb vagyok

stb.

nov. 11. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!