Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Vannak pszichiátriai intézetek...

Vannak pszichiátriai intézetek kimondottan fiatal felnőttek és tinédzserek számára?

Figyelt kérdés

Őszinte leszek. Éppen egy könyvet írok, ahhoz szeretnék információt gyűjteni. Mivel a szereplők nagy része 15-25 év közé esik, szeretném őket "egy fedél alatt tudni". Tudom hogy vannak intézetet/osztályok kimondottan gyermekeknek, felnőtteknek azonban ezzel a kérdésemmel nem vagyok tisztában, mivel olyat is láttam a kutatatásaim során hogy valahova 14-25 éves korig fogadnak be.

Nagyon köszönöm a válaszokat előre, a témát pedig tiszteletben tartom, nem heccből érdeklődöm iránta.

tegnap 17:30
 1/5 anonim ***** válasza:
Én átgondolnám ezt a témát. Ha csak egy helyen akarod tudni őket jobb egy nyáritábor vagy valami hasonló. Egy ilyen helyen szigorú előírások vannak, amik hátráltathatják a cselekményt. És a lényeg: itt durván mentális beteg emberek vannak. Nagyon nehéz csak egy ilyen karaktert is hitelesen megírni, nemhogy többet
tegnap 17:37
 2/5 A kérdező kommentje:

Igen, ezzel tisztában vagyok. Nagy részt foglalkozom pszichológiával, valamint kutatok, olvasok a különböző betegségek után.

Szeretném kipróbálni magam ebben a műfajban, a saját tudásomat bővíteni vele. Persze nem tudományos könyvként írnám, egy egyszerű történetről lenne szó, amely egy kemény témát dolgoz fel.

tegnap 17:56
 3/5 anonim ***** válasza:

Én nem tudok róla de akár kitalálhatsz egy fiktív helyet, ahol minden olyan amilyennek te leírod.

Kiindulási pontnak nézz utána hogy milyen a Thalassa ház vagy Tündérhegy, valami ilyesmi akár létezhetne is az általad említett korosztálynak. (mindkét helyen voltam, nagyrészt fiatalokkal van tele, én is főleg kortársaimmal voltam

tegnap 18:08
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem ilyen nincsen. 18 év a vízválasztó. Az alatt gyerek, felette felnőtt ambulancia van. Ez persze nem jelenti azt, hogy külföldön pl ne legyen olyan, ami pont ezt a szakaszt fogadja.

Terapiaknál, diagnosztikában szokott olyan lenni, hogy csak 18 év felett lehet igénybe venni. Ilyen pl amikor személyiségzavart szeretnének bizonyítani. Ez csak felnőtteknél lehet pl.

tegnap 18:09
 5/5 anonim ***** válasza:
Tudtommal a Thalassa 16 éves kortól fogad "betegeket". A kezeltek 80 százalék 25 alatt van kb.
tegnap 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!