Vannak pszichiátriai intézetek kimondottan fiatal felnőttek és tinédzserek számára?
Őszinte leszek. Éppen egy könyvet írok, ahhoz szeretnék információt gyűjteni. Mivel a szereplők nagy része 15-25 év közé esik, szeretném őket "egy fedél alatt tudni". Tudom hogy vannak intézetet/osztályok kimondottan gyermekeknek, felnőtteknek azonban ezzel a kérdésemmel nem vagyok tisztában, mivel olyat is láttam a kutatatásaim során hogy valahova 14-25 éves korig fogadnak be.
Nagyon köszönöm a válaszokat előre, a témát pedig tiszteletben tartom, nem heccből érdeklődöm iránta.
Igen, ezzel tisztában vagyok. Nagy részt foglalkozom pszichológiával, valamint kutatok, olvasok a különböző betegségek után.
Szeretném kipróbálni magam ebben a műfajban, a saját tudásomat bővíteni vele. Persze nem tudományos könyvként írnám, egy egyszerű történetről lenne szó, amely egy kemény témát dolgoz fel.
Én nem tudok róla de akár kitalálhatsz egy fiktív helyet, ahol minden olyan amilyennek te leírod.
Kiindulási pontnak nézz utána hogy milyen a Thalassa ház vagy Tündérhegy, valami ilyesmi akár létezhetne is az általad említett korosztálynak. (mindkét helyen voltam, nagyrészt fiatalokkal van tele, én is főleg kortársaimmal voltam
Szerintem ilyen nincsen. 18 év a vízválasztó. Az alatt gyerek, felette felnőtt ambulancia van. Ez persze nem jelenti azt, hogy külföldön pl ne legyen olyan, ami pont ezt a szakaszt fogadja.
Terapiaknál, diagnosztikában szokott olyan lenni, hogy csak 18 év felett lehet igénybe venni. Ilyen pl amikor személyiségzavart szeretnének bizonyítani. Ez csak felnőtteknél lehet pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!