"procrastination", avagy hogy üljek neki saját projekteknek, munka és család és házimunka után?
fejlesztő vagyok, 8tól 5ig dolgozok (legtöbbször 6-7-ig), utána bolt, haza, főzés, mosás, és van még kb 20 percem arra hogy súlyozzak itthoni kis egy kezes súlyzómmal (mellette teregetek másik kézzel), aztán tanulás a hétvégi sulira (25 vagyok, céges képzésen veszünk részt mert..igen). akarnék dolgozni saját projekteken, mondjuk mit tudom én, összerakni egy fórumot, vagy egy raktárkezelést elősegítő rendszert, ilyesmi, de nap végére olyan szinten nincs már agyi kapacitásom, hogy tegnap véletlen sót raktam a teába cukor helyett, mert a kék fedeles tartót fogtam meg, nem a zöldet (egyikben a cukor másikban a só)... Páromnak mégrosszabb, mert ő is 8tól 5ig dolgozik (csak ő 6kor megy el hogy beutazzon, és kb 7-re ér haza), tehát mindenképp meg kell ezeket csinálnom, mert hullaként jön haza ő is.
Szóval ti mit csináltok, hogy tudjatok mentálisan is időt és energiát fordítani ilyen saját karrieres/gyakorlós dolgokra? Megfogalmazni se tudom rendesen a kérdést, még most végeztem egy 10 perce munkával, mert persze hogy az állat főnök kitalálja hogy tart egy random "10 perces" meetinget másfél órán keresztül...
Gondoltam arra hogy hétvégére tenni az ilyen saját projekteket esetleg, de aki minden nap programozik tudja, hogy nem kell egy hét ahhoz, hogy mindent elfelejts hogy hogy működne/hol van/miért van/áldozott-e bárányt vagy még nem... De ha meg is maradna valahogy, hétvégén meg családi programok vannak (és a család az első), vagy ha nincsenek, akkor meg anyóssal kell valamit csinálni, mert az meg nyugdíjas és annyira unatkozik hogy állandóancsinálnikellvelevalamitmerthanemakkorÚRISTENDEMÉRGESLESZ...
Basszus de ki kellett írnom már magamból ezt...
Kedves kérdező!
Akkor kifejtem bővebben.
A legtöbb embernek a család és a munka mellett nem marad ideje, energiája még hétvégi tanfolyamokra is. Néhányan egyetemre járnak, ahelyett, hogy csak tanfolyamokon vennének részt - egy fenékkel két lovat megülni kategória. Javasolnám, hogy add le a hétvégi tanfolyamot, de nem tudod leadni anélkül, hogy munkahelyet váltanál. Elgondolkodhatsz azon, hogy részmunkaidőt engedélyeznének-e neked, de ez nem biztos.
Ha az anyósod tudna más emberekkel beszélgetni, akkor is kellene időnként foglalkoznod vele, de kevesebbet, mert van társasága, ami némi ingert jelent számára. Mindenesetre érdemes neki TV-t beszerezni, és előfizetni neki egy családi programcsomagra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!