Mi a baj velem?
Már nagyon hosszú ideje tart nálam ez az állapot amiben jelenleg vagyok, de nem tudom hogy tudnék segítséget kérni.
Pszichológussal nem feltétlenül szeretnék beszélni a korábbi rossz tapasztalataim miatt ezért először tőletek kérnék segítséget hogy mi lehet a baj velem.
Ezt az állapotomat leginkább két fázisra lehetne bontani, vannak időszakok amikor rám tör az az érzés hogy minden értelmetlen, az egész életem jelentéktelen, kilátástalannak érzem a helyzetem, illetve erős ürességet és magányt érzek, ilyenkor van hogy a "végleges megoldás"-ra is gondolok mint opcióra, amit végül soha nem teszek meg valami okból amit magam sem tudok megmagyarázni hogy miért.
Illetve vannak időszakok amikor úgymond "minden jó", ilyenkor mondhatni józanul tudok gondolkodni, bár ilyenkor még mindig érzem hogy a jelenlegi helyzetem nem jó, de nem foglalkozok a dologgal ilyenkor, leköt az online világ, sorozatok, online játékok, úgymond tisztában vagyok azzal hogy valami nem okés, de ilyenkor úszok az árral.
És ezek az időszakok állandóan jelen vannak nálam, már több éve, váltakoznak, de nem múlnak, nem javulnak, inkább ellenkezőleg, és egyre gyakrabban van a depresszív hangulatú időszakom mint a másik, már-már tovább is tart ez a rosszabb időszak mint a másik.
Ezt az állapotot már gimnázium idején is éreztem hogy jelen volt, de most hogy idén felvettek egyetemre és külön albérletbe költöztem, minden rosszabb lett, egyre többször tör rám ez a depresszív hangulat, ezek a tünetek egyre erősebben jelentkeznek, és egyre jobban érzem azt az érzést hogy közeledek ahhoz hogy mindennek vége legyen.
Remélem itt kapok választ arra hogy mi lehet a baj velem. Ha valaki megtudja magyarázni miért forduljak pszichológushoz akaratom ellenére is akkor azokat a válaszokat is megköszönöm.
Ez kb olyan kérdés, mint a miért tegyem le a cigit, ha én akarok dohányozni.
Csak te már most szenvedsz, ő meg évek, évtizedek múlva fog.
Nyugodtan szenvedhetsz tovább, mekünk mindegy, neked nem.
#1-es
19 éves vagyok, kapcsolataimról annyit hogy már szerintem általános iskola óta nincsenek barátaim csak néhány online barát, párkapcsolatom meg soha nem is volt.
#2-es
Furcsa hasonlat, időbe telt hogy megértsem mire gondolsz.
Ha itt kapok választ arra hogy mi lehet velem a baj akkor lehet keresek egy pszichológust, de korábbi tapasztalataim alapján más ügyben nem igazán voltak hasznosak számomra a pszichológusok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!