Van itt aki a citalopram és az escitalopram hatóanyagot is próbálta, érzett e különbséget?
Van e köztük különbség, pl. kevesebb mellékhatás, kevésbé okoz fáradékonyságot vagy bármi más mellékhatást.
Tudom, hogy ugyanaz benne az aktív hatóanyag, de a citaloprámnál fele része nem hasznosul mert más irányba forgató optikai izomer. Kérdés, hogy ebből adódik e mellékhatás különbség.
Köszi #1, azért még várom az esetleges válaszokat. A citalopram 50%-ban nem hatásos (a fő cél szempontjából) enantiomerjének azért lehet plusz mellékhatása, vagy éppen nem várt mellékhatás csökkentő hatása.
Arra lennék kíváncsi főként, hogy álmosság okozó hatás tekintetében van e különbség.
Igazából, pont abban van különbség, hogy a citalopram gyenge antihisztamin, ami álmosságot okoz, az esictalopram pedig nem. Szóval ha csak az álmosság a probléma akkor gyakorlatilag az egyetlen valóban elvárható különbség lehet.
"Citalopram is also a mild antihistamine, which may be responsible for some of its sedating properties.""
Köszi!!! Az antihistamine keresőszóval, találtam egy linket erről:
Én több mint 10 éve szedek Citalopramot és komoly fáradékonyságot okoz. Hátha ezek szerint az Escitalopram estén, bár biztos az is okoz, de kisebb lenne ez a hatás!
Köszi, ez tényleg hasznos válasz volt! Ha kipróbáltam az escitalot lehet beszámok itt a tapasztalatokról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!