Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez autizmus tünet?

Ez autizmus tünet?

Figyelt kérdés

Nemrégiben kirobbant egy celeb botrány külföldön, amelyben számos olyan híresség neve derült ki akiket eddig kedveltem, követtem a munkásságukat. Hihetetlen undormány egyébként ez ami kiderült, teljesen elborzasztott. Ezután eldöntöttem, hogy csak olyan filmeket, csak olyan zenéket hallgatok és nézek majd amelyek a 2000-es évek előtt készültek.

Viszont, ha valaki mutat nekem mostani filmeket, zenéket, akármit. Azt nagyon szívesen megnézem vele, meghallgatom stb, és van olyan, hogy meg is tetszik egyébként és utána hallgatom tovább is később. Általában mostani zenéket csak akkor hallgatok ha valamilyen kedves, jó emlékem fűz hozzá.

okt. 6. 17:14
 1/7 anonim ***** válasza:
74%

Ugyan áruld már el, ebben mi akar tünet lenni, föleg autizmusé???

Inkább nézz utána normális (orvosi) oldalakon az autizmusnak, illetve nézz magadba, hogy ha valamit elhatároztál, azt miért csak akkor tartod be, ha egyedül van, másokkal együtt nem.

okt. 6. 17:35
 2/7 A kérdező kommentje:

Azért kérdeztem mert olvastam, hogy az autizmusnál van olyan tünet, hogy megrögzött valamilyen témában, érdeklődésben.

Betartom akkor is ha másokkal vagyok, szimplán nem utasítom el azt ha valaki akar nekem valamit mutatni attól, hogy én inkább a retró dolgokat szeretem.

okt. 6. 17:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Az autizmusnál az ilyen berögzödés azt jelenti például, hogy ha a megszokott úton az iskolához van egy útépítés, akkor nem tud továbbmenni, mert nem képes kerülö úton odamenni, vagy ha egy zene/film valamiért nem felel meg neki, akkor képtelen végignézni/hallgatni, inkább elbújik máshová. Emellett ez soha nem elhatározás kérdése, hanem nála egyszerüen "így van"!
okt. 6. 18:02
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Önmagában egy jellemző vonás semmiképp sem autizmus tünet. Inkább akkor lehet gyanakodni, ha több különböző területen is mutatsz tüneteket, különösen a szociális élet és kommunikáció területén.
okt. 6. 22:43
 5/7 A kérdező kommentje:
Mint például?
okt. 6. 23:13
 6/7 anonim ***** válasza:
68%
Az autistáknak nehézségeik vannak a beilleszkedéssel és a kommunikációval.
okt. 7. 19:33
 7/7 anonim ***** válasza:
6-os: ÍGY ez sem egészen igaz, több olyan autistát ismerek, akiknek nincs több problémájuk, mint egy átlagosan gátlásos, rosszul szocializálódott embernek. Föleg, ha valami fejlesztést kap idöben, semmi különösebb gondja sem lesz.
okt. 8. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!