Alkohol elvonási tüneteket hogy lehet enyhíteni milyen gyógyszerrel?
Figyelt kérdés
Miket adnak egy alkoholbetegnek hogy elviselhetőbb legyen a leszokás?szept. 29. 22:20
11/17 anonim válasza:
Hozzáteszem a delirium olyan betegeknél alakulhat ki, akik olyan függők, hogy remegve ébred, és rögtön alkoholra van szüksége.
12/17 anonim válasza:
Ennyit simán le lehet rakni. Én 60 kilós nőként ennyit ittam évekig, "simán" letettem, mármint nem voltam olyan állapotban, hogy kórház kelljen. A nyugtató azért jól jött. Idegesség, szorongás, kézremegés, sovargas, ilyenekre lehet számítani, pár nap után ezek enyhülnek. A sovargas nem, ahhoz k....sok idő kell sajnos.
13/17 anonim válasza:
Viszont a Rivotril elvonás is elég kemény. Nekem kb másfél hetig tartott. Extrém idegesség, izzadás, dezorientacio, remegés, fulcsenges, almatlansag, szédülés - ezek voltak a tünetek.
15/17 A kérdező kommentje:
Akkor komoly baja nem lehet?
okt. 1. 08:52
16/17 Phoney válasza:
Hacsak nem 25 kiló valaki, akkor napi 6-8 sörtől nem lehet érdemi fizikai függősége, bármikor leteheti.
Annak nem lehet csak úgy megvonni az alkoholt, aki fizikai függő, tehát az idegrendszere a folytonos (!) ittassághoz alkalmazkodott, 0 véralkoholnál már túlpörög.
Azt nem lehet jósolni, hogy mikor múlnak el a pszichés megvonásos tünetek, mivel azok szorongásos jellegűek, nem az időtől múlnak el. Még az is változó, hogy az első pár nap a könnyebb vagy a nehezebb rész lesz. Sokan ugyanazt a szorongást érzékelik "elvonási tünetként", amitől már az alkoholizmusuk előtt is ugyanúgy szenvedtek, mert hát mit emlékeznek már rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!