Mikor jöttél rá, hogy a barátnőd/feleséged rejtett nárcisztikus?
Mindenben neki volt igaza és pont. Ott a mondat vége. Vitázni nem lehetett vele, mert 0 vita kultúrával rendelkezett. Sőt, azt sem tudta mi az a vita. Szerinte az ordibálásból és személyeskedésből áll. Érvekről még csak nem is hallott. Rajta kívül mindenki sz..ul néz ki. Az ő tökéletessége minden szempontból megkérdőjelezhetetlen. Őt csodálni kell. Volt is ehhez egy jó' 40 fős rajongói tábora (nyilván pasik). Ha emiatt is szóltam neki, hogy kicsit visszább vehetne ebből az exhibicionista stílusból... illetve abból, hogy állandóan féltékennyé akart tenni, akkor pedig nyilván én voltam a szűk látókörű, korlátolt bunkó, aki csak korlátozni akarja őt. Csoda, hogy 1 évig bírtam vele. Az elején nem így indult, de aztán kb 4 hónap elteltével jött a feketeleves. Szakítottam vele... azt pedig úgy kezelte, mint akit nem is érdekel a dolog. Hiszen én voltam a toxikus személy, akitől jobb is neki, hogy megszabadult. Sőt... később, a szakítás után már olyat is hallottam vissza, hogy mi nem is jártunk egymással. Hát mondom oké. 🙂
35F
az nagyon komoly.
nalunk hasonlo: mindent is jobban akart tudni, illetve mindenben kritizalt, hogy miert igy, miert nem amugy. az exhibicionizmus pipa: o nem szeret szexelni, neki a szex az csak egy szukseges rossz, ehhez kepest allandoan kihivo ruhakban, felsokben jarkalt, amit eleinte elveztem, de amikor sorra kellett mar szoljak a tolakodo pasik miatt (rajongo tabor talalo megnevezes), akiket nem tudott normalisan (le)kezelni, akkor mar zavaro volt.
allandoan az o igenyeit kellett kiszolgalni, meg akkor sem volt kepes segiteni, amikor az o dolgait inteztem.
szakitas utan teljes erzelmi ignorancia.
Nálam a következőek voltak a jelek (40F vagyok):
1. nem tudtam, hogy mi a gond vele, de valahogy éreztem, hogy valami nem okés
2. kezdetben kedves, odafigyelő és gondoskodó volt, úgy tűnt, hogy megfogtam vele az Isten lábát. Mellesleg külsőre is nagyon vonzóak az esetek többségében, persze fura volt, hogy egy ilyen nő miért van egyedül 30 fölött.
3. hihetetlen érzékeny, sértődékeny, haragtartó és távolságtartó tudott lenni egy apróság miatt is, képes volt egy pillanat alatt megharagudni és távolságot tartani napokig.
4. Soha nem volt hibás, mindig áldozata volt a körülményeknek.
5. A megjátszott empátiával teljesen ellentétes önző dolgokra volt képes bűntudat legkisebb jele nélkül.
6. Képes volt dühkitörésekre a legkisebb apróságok esetén a legváratlanabb helyzetekben, amelyeket követően pár órán belül a legnagyobb békében közeledett hozzám.
7. Rendszeressé váltak a dühkitörések, amelyekben képtelen volt kompromisszumra, empátiára, önkritikára. Képes volt kedves gesztusokat is teljesen félreérteni és dühkitörésekkel reagálni rá.
8. Haragtartó, távolságtartó, kritikus, merev személyiség a felszín alatt, a külvilág felé vagy kedves vagy tartózkodó volt. Hosszabb távon konfliktusai voltak a munkahelyen, gyakran váltott életében melót.
9. Féltékeny, kisajátító, mindent leuralni igyekvő kontrollmániás, mindent mindig tudni akar.
10. a kritikára teljes mértékben érzékeny, azt támadásnak veszi a személyisége ellen, jóformán nincsenek barátai és megpróbálja leválasztani rólad a tieidet is.
11. Mindent tudni akar rólad, a múltadat, a gondolataidat és érzéseidet, de ezeket csak azért akarja tudni, hogy utána ellened fordítsa ha eljön az ideje. Másik oldalról pedig csak lényegtelen infókat oszt meg magáról, ha kérdezed, akkor többnyire kerüli a direkt infó átadását hiszen magából indul ki, hogy azt ellene fogod majd fordítani.
12. Merev személyiség, szeret magas erkölcsi státuszban tetszelegni, de tettei időnként mutatják ennek a hamisságát. Ha ilyenkor szembesítettem vele, megsértődött és nem adott magyarázatot rá, hogy mi a kettőség oka.
13. A szex, erotika, testiség nem kardinális neki, úgy véltem mint ha csak eszköz lenne a figyelmem fenntartására és patikamérlegen adagolná épp annyit amennyivel még tud velem játszani. Nem voltunk együtt sokáig, de mint ha aszexuális lett volna. Ha erre felhívtam a figyelmét, akkor az is az én hibám volt, hiszen ő adott jeleket amire én nem reagáltam (én voltam a hibás nyilván, mint mindenben mindig. Életemben nem kértem ennyiszer bocsánatot mint amíg vele voltam).
14. A kapcsolatban nem ti vagytok, hanem ő és te az ő kívánságait és igényeit szolgálod ki. Ha javasolsz egy programot, azt lehurrogja és átírja a saját akaratára, ha nem mész bele, akkor vérig sértődik. A te hobbid, érdeklődésed az szar és hülyeség, legjobb esetben megvonja a vállát, hogy ez őt nem érdekli, de ne is akard megmutatni neki a kedvenc filmedet se mert az baromság, a kedvenc kajád az meg szar és kész. A haverjaid meg idióták és miért nem koptatod le őket. Ha te nem követed az ő hobbiját akkor meg nem szereted.
15. Aknamezőn sétálsz, nem tudod mikor robban fel egy pillanat alatt a nő és mikor válik ez a roham totál kiabálós dühkitöréssé.
16. Érvei nincsenek, vitakultúra nulla, neki elvei vannak amiktől egy centit sem tér el és ha te erre figyelmezteted akkor gyenge ember vagy (miközben a tettekben simán eltér ezektől). Időnként provokál, bűntudatot kelt, magát sajnáltatja ("nem bírom már ezt, kezdek belefáradni a dolgaidba hogy mindig hibázol, ennek neked kéne magától jönnie belőled nem nekem figyelmeztetnem téged rá" vagy a kedvenc: "ez a férfi dolga lenne, ezt magadtól tudnod kellene")
17. Ha Te offolod le a kapcsolatból, akkor vérig sértődik és idővel utánad nyúlhat egy bájos, áldozati vagy akár elnézést kérő (persze nem direktben és nem gondolja komolyan) megkereséssel (még nem szívta ki a véred), amiben a körülmények áldozataként tünteti fel magát és megpróbál visszaszerezni hiszen számára az vereség ha nem ő dob ki, amikor gondolja és jó neki. Ha ezt megvárod, akkor már taccsra vágott érzelmileg és pszichésen. Nem vagyok pszichológus, de ezek a rejtett nárcisztikus nőre jellemző klasszikus jellemzők. Megfizettem az árát, legyetek észnél, totál tönkrementem.
3-as KOSZI!
tűpontos leiras!
na hat akkor udv a csapatban, 90%-ban ezek az enyemre is jellemzok.
nagyon durvan belesetaltam es mivel fogalmam nem volt ezekrol, bele is keveredtem.
kifele mar probalom mutatni, hogy minden rendben, de belul erzem, hogy nem vagyok jol, arnyeka vagyok onmagamnak.
Annyira durvan sajat vilagban elnek es tenyleg elhiszik azt a sok hazugsagot, amit terjesztenek rolad, hogy elobb utobb te is elkezdesz ketelkedni magadban, hogy tenyleg ennyire onzo vagy? ennyire gonosz?
semmi nem eleg nekik, soha nem tudsz _JOT_ vagy _JOL_ csinalni valamit. Ha 9 dolgot tokeletesen csinalsz es a 10-ben vetesz valamit, ha valamire nem figyelsz oda es neki nem tetszik, akkor megy a lecsoba a 9 es ujra ott allsz majd a startvonalon, vagy meg hatrebb. Nincs szeretetpufferuk, hiaba szereted, jarsz a kedveben napokat, heteket, az elso hibanal kiabalas, sertodes, csenddel veres.
es a szex patikamerlegen az nagyon talalo. 100-bol talan ha 5x kezdemenyezett, de akkor is csak azert, mert valamit el akart erni vagy mar tudta, erezte, hogy lepni fogok, ha nem teszi. elvezni nem tudta, mindig mashol jart agyban. Kedvenc mondata: "akkor te most igyekezz, menj el es aludjunk"
szex utan osszebujast nem igenyli, inkabb a telefonjat nyomkodja.
egyszer emlitettem neki, hogy hianyzik, hogy reggelente osszebujjunk ebredes utan, hogy atoleljen stb.
valasza ennyi volt:
"Egyszer azt mondtad, a sajat boldogsagunkat ne mastol varjuk, teremtsuk meg magunk"... ezzel szerintem mindent elmondtam az erzelmi sivarsagarol.
es a legdurvabb gazlangjai, hogy rad suti rad, hogy narci vagy es onzo, mert mered emliteni, hogy neked is vannak igenyeid, vagyaid.
koszi 3-as meg egyszer a kimerito osszefoglalot, jo erzes, hogy nem vagyok egyedul es nem orultem meg teljesen mellette!
4-es: Sajnálom, ugyanabba a sztoriba kerültél. Meddig voltatok együtt?
A másik jellemző amúgy rájuk, hogy nem dobnak el, nem engedik hogy eldobd őket, hanem felraknak a polcra és nagy eséllyel utánad fognak ezek nyúlni majd. Nekünk évek teltek el a két sztori között, nem feledtem az előzményeket, de gyanútlan és hiszékeny lettem, ergo mindenkinek jár második esély stb.
Rettenetesen merev személyiségük van, elveik vannak amikhez látszólag ragaszkodnak, de persze nem tartják be mindet (ellenben tőled elvárják azt), aztán ha nem értesz egyet ezekkel akkor rádtámadnak akár dühvel is. Hogy mondjam neked? Én már az első pár alkalom után láttam, hogy ez teljesen kapufa sztori lesz, de gondoltam akkor nézzük meg hova vezet az egész. Nem ért akkora csalódásként mint téged aki gyanútlan voltál teljesen, de azért megráncigált a sztori így is, mert brutálisan jók a manipulációban és abban hogy az ujjuk köré csavarjanak aztán eldobjanak.
A kedvencem az volt, amikor azért kezdett már örjöngeni a kisasszony mert én hogyan gesztikulálok. Ezzel nyilván őt akarom megsérteni és ha ez a jövőben megismétlődik, akkor nem tudja hogy fog reagálni rá de valszeg örjöngve. Ergo előre beígérte a cirkuszt ami ha kitört volna, akkor széttárja a kezét: hát megmondtam mit lepődtél meg, te váltottad ezt ki, te vagy a hülye én csak az áldozat vagyok.
Árnyéka vagy önmagadnak megértem- évekkel ezelőtt amikor tapasztalatlanul belefutottam egy ilyenbe kvára padlóra vágott ez, hónapokig szarul voltam utána. Megértelek, de az idő begyógyít minden sebet és utána erősebb leszel. Ha bele is sétálsz megint egy ilyen csapdába már nem vág annyira földhöz utána. A legjobb elkerülni nyilván ezeket de sok ilyen rohangál a világban.
Igen én se kértem életemben ennyi elnézést mint tőle de olyanokért mondjuk hogy elnézést, hogy túl gyorsan megyek melletted meg ilyen lehetetlen nevetséges baromságokért is mert abba is belekötött. Soha semmiben se voltam elég jó, mindenben belekötött, a jó pillanatokat simán követte egy csenddel verés vagy örjöngés, tiszta őrület volt az egész.
A szexben nem voltunk annyit hogy ezt így átéljem mint te de a kezdeti dolgokból levágtam egyből, hogy ez így lenne itt is.
Olyan légkört teremtett ahol mint ha aknamezőn járkálnék, ahol nem lehet őszintén és nyíltan beszélni mert nem tudod mikor robban a bomba valamin. Ebből adódóan a nyílt kommunikáció is lehetetlen vele, meg persze magáról amit lehet visszatart infót mert azt hiszi hogy majd azzal fogod támadni később. Mindig minden ment flottul a csajokkal kommunikáció, vele soha semmi se ment simán ebben. Nem őrültél meg csak rácsesztél te is. Legközelebb egyet javaslok: figyelj a megérzéseidre ha találkozol egy csajjal, utána szívesen mész vele találkozni vagy olyan érzésed van hogy valami nem kerek? Nekem ez működött nyilván le kell választani magadból azt hogy győzködöd magad, hogy milyen jó minden és milyen szerencsés vagy. Jó emberek között jól érzed magad, rossz emberek között meg rosszul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!