Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az anorexiások miért rejtegeti...

Az anorexiások miért rejtegetik bő ruhákban, hogy mennyire soványak, ha egyszer szerintük épp az a szép, ha valaki sovány? Miért nem mutogatják inkább büszkén, hogy mennyire vékonyak?

Figyelt kérdés

szept. 24. 22:27
 1/9 anonim ***** válasza:
96%

Nem sokat tudsz az anorexiáról, igaz?

Egyrészt nem látják magukat soványnak. Kövérnek látják magukat, azért akarnak fogyni. Mivel nem látják magukat szépnek, nem akarják mutogatni a testüket. Másrészt tudják, hogy mások észrevehetik rajtuk a fogyást, ezért is akarják mások elől titkolni, elrejteni.

szept. 24. 22:36
 2/9 anonim ***** válasza:
21%

Az anorexiának semmi köze nincs a soványsághoz alapvetően.

BÁRKIBŐL lehet az.

Nem minden anorexiás fogy le a koplalással, főleg hormonális problémák miatt.

Úgy a legnehezebb anorexiásnak lenni, hogy senki nem hiszi el rólad, hogy ezzel a betegséggel küzdesz.

szept. 25. 01:08
 3/9 anonim ***** válasza:
63%

2

Már hogy ne lenne köze hozzá? A fő tünetek közé tartozik a legalább 15%-os fogyás.

szept. 25. 01:44
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert ők soha nem látják magukat soványnak. Ha belenéznek a tükörbe, akkoris kövérnek hiszik magukat, ha már kivan az összes csontjuk.
szept. 25. 07:49
 5/9 anonim ***** válasza:
74%
#2 tudom, hogy az még sokkal rosszabb lelkileg, ha minden tüneted megvan és keveset is eszel, mégsem fogysz kórosan soványra. Azonban addig nem számít hivatalosan anorexiának, hanem egyéb típusú evészavar. Az anorexia kritériuma a 17,5 alatti BMI. És nincs olyan hormonprobléma, ami miatt koplalás mellett se fogy az ember. Ha napi 1000 kcal alatt eszik, akkor súlyos IR, pajzsmirigy alulműködés, akármi mellett is fogy.
szept. 25. 14:30
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Az én esetemben azért volt ez, mert annyira vékony voltam, hogy az összes ruhám lógott rajtam. Amúgy nem szerettem takarni a testem, mert jól esett amikor az emberek megjegyzéseket tettek az alakomra. Anorexiás fejjel kellett mindig a megerősítés. Ha mások is észre vették a fogyásomat jó úton haladtam.
szept. 27. 03:44
 7/9 anonim ***** válasza:
24%

"Nem minden anorexiás fogy le a koplalással, főleg hormonális problémák miatt."

Akkor nem koplalt eléggé.

szept. 27. 03:52
 8/9 anonim ***** válasza:
15%

Atypical anorexia nervosa - a tájékozatlanságotoktól függetlenül létezik. Lehet elolvasni róla az összes tanulmányt is. Már ha nem okoz gondot.

És igen: egy hormonálisan felborult, a normáltól eltérően működő anyagcsere nem fogy le koplalással.

A kalóriaszámolgatás istenítése és megkérdőjelezhetetlen faktornak tekintése már rég megdőlt, hogy nem igaz.

Ugyanolyan baromság, mint amikor azt terjesztették, hogy a cigaretta egészséges még kismamáknak is, a szép arcbőr titka, ha bőrradírral és kefe szerű szörnyekkel karistolod minden nap, a leghatékonyabb oktatási módszer a fizikai és a durva verbális bántalmazás, a lobotómia humánus és ártalmatlan hatású beavatkozás…

szept. 27. 07:51
 9/9 anonim ***** válasza:
58%

#8 de benne van a nevében, hogy atipical. A klasszikus AN kritériuma a 17,5 alatti BMI. Csak a menstruáció elmaradását vették ki a hivatalos kritériumok közül.

A kalória számolás elmélete nem dőlt meg. Aki negatív energia mérlegben van, az fogy, aki pozitívban az hízik. Akár hisz benne, akár nem. Legfeljebb elszámolja magát. Lehet olyan rossz állapotban valakinek az anyagcseréje, hogy 1100 kcal bevitele mellett is hízik. De akkor is van egy szint, amivel meg már fogy. Pl. 900 kcal bevitellel már fogy.

Egyébként miért nem kezelteted a hormonális problémáidat? Nem testsúly alapján kezelik. Menj el endokrinológushoz, csináltass labor vizsgálatot, ha nem normálisak a hormon szintek, akkor kezelni fognak.

szept. 27. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!