Scippa vagy escitil? Kinek melyik milyen volt?
Figyelt kérdés
Próbálta már valaki a scippát vagy az escitilt?
Mi a különbség köztük?
Orvos szorongásra javasolta mindkettőt. Nem tudom melyiknek lenne kevesebb mellékhatása.
szept. 17. 19:14
11/17 anonim 

válasza:

En Scippat szedtem, első 5 napban erősödtek az alapból is nagyon erős szorongásos tuneteim viszont utána hirtelen jobb lett. Mint mikor a fejfajasra beveszel egy fájdalomcsillapítót és elmúlik. Nálam ilyen érzés volt a hatása. Kb másfél évig szedtem, mellékhatásokat en nem tapasztaltam a szedés alatt, utána kb 4 nap alatt le tudtam tenni mikor már sem en sem a terapeutám nem érezte szükségét. En mellette terápiára jártam, különböző szorongasoldó technikákat sajatitottam el, mindfulness meditáció, intenzív sport, koffeint elhagytam és a cukrot is. Úgy érzem önmagában a Scippa nem hozta volna meg az eredményt, de egy mankónak jó volt.
12/17 A kérdező kommentje:
11
Szedtél hozzá benzot? A scippa nem szedált le? Energikusabb voltál tőle?
Az első öt napot hogy bírtad ki?
márc. 4. 21:25
13/17 anonim 

válasza:

Fel volt írva mellé, de nem szedtem mert nagyon féltem tőle és nem akartam 2 félét szedni. Emiatt megbeszéltük a dokimmal h 2,5 mg-ot szedjek egy hétig, így az első 2 nap volt kicsit rosszabb (de annyira szorongtam már akkor h túl sokat nem tett hozza), harmadik napon már úgy keltem h jobban vagyok sokkal. En egyáltalán nem éreztem bármilyen mellekhatast, álmosságot és szedaciot sem, az elején sem, habár en mindig pontosan lefekvés előtt vettem be. Energikus meg attól voltam h minden nap mentem futni vagy edzeni reggel 6-ra, ez nagyban csökkentette a szorongást és sokkal több volt az energiam. A Scippat én csak egy kis mankónak használtam, mellette rendszeres napi sport, mindfulness, önismereti terápia, meditáció, szigorú napirend ami nekem ténylegesen segített, kb egy év után rendbe is jöttem teljesen, terápiára már közel 3 éve járok azóta :)
14/17 anonim 

válasza:

6
"De az orvosodat sem értem, gyakrolatilag a választás illuzióját adta csak neked."
Hát egyrészt a választás illúzióját, másrészt két tök különböző antidepit is ajánlhatott volna, hol a tökömbe tudná egy laikus beteg, hogy melyiket válassza?
15/17 anonim 

válasza:

13
A mindfulness nálad a gyakorlatban mit jelent?
16/17 anonim 

válasza:

#13 csináltam tréninget hozza, naponta csináltam az alap mindfulness meditaciokat illetve utána olvastam és a fő alappilléreket igyekeztem tudatosan beépíteni a gondolkozasomba és a mindennapokba. Dr. Márky Ádámot tudom javasolni a témában és Dr. Perczel Forintos Dóra meditacioit amik fent vannak YouTube-on. Minden hasznos infót el lehet érni neten en mikor onnan mindent magamba szippantottam utána mentem el még egy három hónapos tréningre. A mai napig sok mindent alkalmazók belőle
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!