Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nagyon nehezen bírom már ezt,...

Nagyon nehezen bírom már ezt, mit tehetnék? 20f

Figyelt kérdés

Egyszerűen nagyon nehezen megy az életem, budapesten vagyok egyetemista, egyetemen belül se tudok kialakítani barátságokat, próbáltam, nem ment.

Egyetemen kívül sem ment, sőt diákmunkán sem ment, annyi volt, hogy jól elbeszélgettünk azt ennyi, úgy érzem engem senki sem akar, senki sem szeret.

Sajnos családi életem is borzalmas, megszakítottam a kapcsolatot velük, mert miattuk lettem ennyire kilátástalan.

Sokszor gondolkodom öngyilkosságon, mert kilátástalan az életem, egyszerűen nagyon rossz az egész. Sok traumám van, hétfőn megyek pszichológusomhoz 2 hónap után.. hát durva lesz.

Természetesen nem csak picsogok, szoktam sétálni, zenét hallgatni, teljesítek az egyetemen, vagyis próbálok, van érdeklődési köröm, bár az kezd elhalni. Akik voltat barátjelöltek és elutasítottak, nem panaszkodtam nekik, tudom, az riasztó, egyszerűen vettem nekik ajándékokat, beszélgettünk, nem nyomultam, mert már annyi elutasítást kaptam régen, hogy nem merek sokszor kezdeményezni..

Nagyon el vagyok sajnos keseredve.

szept. 10. 20:12
 1/7 anonim ***** válasza:
78%

Szia! Kívánom, hogy minden rendbe jöjjön! Kérlek ne legyél öngyilkos, hidd el nem éri meg!

Kitartást, idővel minden jobb lesz hidd el, találsz magadnak egy olyan embert az életedben aki ott lesz veled és együtt átvészeltek mindent!

Kemény az élet meg minden, viszont azért ,,kaptad” ezt az életet hogy harcolj és állj ki ( mint mindenki más).

U.i.: sok lelki erőt küldök neked! Hajrá az egyetemen, kívánom hogy teljesüljön minden vágyad. Nagy virtuális ölelést küldök neked !

Szép estét!;)

szept. 10. 20:26
 2/7 anonim ***** válasza:
68%

Szia!

Jól írta az első, nem éri meg az öngyilkosság még gondolni se szabad rá. Nekem is volt ilyen időszakom, nekem se voltak barátaim, sokszor éreztem magam magányosnak, sokat szekáltak. Hazudnék ha azt mondanám, hogy akkor nem fordult meg a fejemben az, hogy jobb lenne ha nem is léteznék.

Nehéz az élet az biztos, de azért kaptuk ezt az életet mert elég erősek vagyunk ahhoz, hogy megéljük.🙂

Ha gondolod nyugodtan írhatsz privátban bármikor, ha beszélgetni szeretnél.🙂

szept. 10. 21:28
 3/7 anonim válasza:
100%

Szia

Szerintem lehet , hogy valami sport vagy edzés felé kellene menni. Futás, Kerékpározás ezek mind jó hatással lehetnek.

szept. 10. 23:13
 4/7 anonim válasza:
Szia. Nemtudom fiú vagy vagy lány, és hogy ki vagy,de egyet had mondjak, én magam is rettenetes és kilátástalan állapotban vagyok,24 évesen egy lelki roncs vagyok, másfél éve nem áll szóba velem egy lány sem,a szüleim elhagyták apám sosem jött vissza anyám csak később, pchiológussam beszéltem több mint egy évig, egyszóval rettenetesen érzem magam most is. Ráadásul egy kis faluban élek távol a nagy városoktól. De egyet tudok az élet az csak egyszer van,nincs több lehetőség,nincs újrakezdés nem lehet,ez egyszeri vissza nem térő alkalom. Ki kell használni, élni kell és úgy kell élni ahogy neked jó és ahogy szeretnéd. Soha ne add fel az életed semmiért és senkiért,nem vagy egyedül én is a menthetetlenség és végső összeomlás szélén állok,de élek és nem akarok meghalni,attól csak hatalmas űrt és fájdalmat okoznék énis és te is. Hidd em az idő segít,ahogy Isten is. Kitartás neked: egy szenvedő lélek 🙏
szept. 11. 08:18
 5/7 anonim válasza:
Ja és eddig két kapcsolatom volt az elsőben totál át verték,a másodikban meg az elején volt szeretet és 8 hónapig tartott de a végén rosz volt és ki kellet szállnom. Engem gyerekkoromban elhurcoltak, súlyos szigorban éltem és így tovább,ahogy mondtam totálisan ki vagyok de sosem adtam fel és te se tedd🙏🙏
szept. 11. 08:20
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Hasonló helyzetben voltam tini koromban. Bár én egy eléggé introvertált ember vagyok, akinek mára 0 barátja lett, de én önmagamtól idegenítettem el mindenkit mert egyszerűen én ilyen vagyok, ezt szeretem. A feleségem az egyetlen "barátom" ma már. És én ezzel így teljes mértékben boldog is vagyok.

Viszont volt egy-két eset, amiket leírnék, hátha segíthet neked.

Fent leírt jellememből adódóan életem során nem tettem sosem túl sok erőfeszítést annak érdekében, hogy legyenek barátaim.

De történt egyszer, hogy kb elkerülhetetlen volt hogy legyen egy csomó.

Egy osztálytársam (mondhatni haverom) javaslatára beléptem egy Anime Klubba. Mert sok animét néztem annak idején, kész naplóm volt belőle, minden típusból, tehát eléggé benne voltam a témában.

Aztán abban a lényegében facebook csoportban amibe bevett elkezdtem írogatni, az emberek megismertek. És ez egy olyan banda volt, ami szervezett összejöveteleket. Amolyan igazi király fajtákat, főzéseket mezőkön, hoztak magukkal házilag készített japán ételeket, különleges ruhákban jöttek, és animékről beszéltünk, ilyesmi.

Észre se vettem, és dugig lettem haverokkal. Hasonló érdeklődésű emberek, összeverődtek, elkerülhetetlen volt hogy megismerjük egymást, és kialakuljon egy ilyen haveri, baráti kapcsolat közöttünk. Teljesen ismeretlen emberekből pár hét alatt igazi baráti társaság tagjává váltam.

Az a banda azóta szét széledt, és én nem tartottam a kapcsolatot senkivel sem belőle. De ez is egy jó példa: érdeklődési köröd alapján csatlakozhatsz csoportokba, bandákba, keresd azokat az embereket, akik hozzád a leginkább hasonlóak.

De más dolgot is tudok neked ajánlani.

A "barát keresés" kb olyan mint a "szerelmi kapcsolat keresés". Ha erőlteted, nem fog menni.

Magától, természetesen kell kialakulnia ahhoz, hogy nagyon mély és jó legyen.

Erre rengeteg lehetőséged van igazából.

Én ezeket a lehetőségeket nap mint nap fel is fedezem számítógépes játékok során. Például van egy végtelenül toxikus játék, biztos kevesen ismerik, a League of Legends. Amikor játszok normálisan viselkedek, barátságos vagyok, nem írok agresszív dolgokat, és szoktak emberek jelölgetni engem hogy szívesen játszanának velem többet, menjek velük.

Természetemből adódóan sorra utasítom el ezeket a felkéréseket. Bár kicsit sajnálom az ügyet. (Sok srácot ismertem már életem során, akik így tettek szert legjobb barátjukra Magyarország másik feléről. Konkrétan így! Játszottak egyet közösen sok randommal együtt, aztán utólag egyikük ráírt a másikra és azóta együtt játszanak, mindenről dumálnak, jó barátok lettek)

Szóval lehetőség van bőven, ha észreveszed.

szept. 11. 11:12
 7/7 anonim ***** válasza:
2-es válaszoló vagyok. Utolsó nagyon jól írod. Az ilyen játékokban mint a league of legends, bővíthető a baráti kör. Én is eléggé introvertált vagyok. Életemben nem gondoltam volna, hogy egy ilyen toxic játékban találok barátokat.
szept. 11. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!