Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen tüneteim lehetnek...

Milyen tüneteim lehetnek belső stressz miatt?

Figyelt kérdés

Nem érzem magamon hogy stresszes lennék, de most fogunk költözni és természetesen néha vannak frusztrációim mint mindenki másnak de annyira kifejezetten nem érzek magamban feszültséget.

Mégis olyan tüneteim vannak mint a bizonytalanság érzés, mintha vízágy lenne a fejembe és ide-oda imbolyogna a testem de nem szédülésnek mondanám.

Egy nap 1-2 alkalommal gyorsan elkezd verni a szívem, az tart 5 percig aztán elmúlik.

A hasamban néha olyan hirtelen görcs szerű érzésem van mint ami hasmenés előtt szokott csak enyhébb.

Ma például középen a mellkasomban bedobbant egy gyorsat és erősebbet a szívem mintha egyet félre ütött volna.

Van hogy átfut rajtam egy melegség érzés tetőtől talpig.

A férjem állandóan mondogatja hogy biztos stressz/szorongás csak nem érzem ki konkrétan.

De én már nem tudom mit gondoljak.

Az a baj pár évvel ezelőtt hasonló tünetekkel voltam kardiológián mert akkor a szív tünetek domináltak nagyon, és mindent rendben találtak így azt mondták a legvalószínűbb, hogy kevés a folyadék bevitelem (napi 1 liter körül iszok meg).

Szerintetek mi lehet? Tényleg a stressz?

szept. 3. 22:13
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Nézesd meg a pajzsmirigyedet.
szept. 4. 04:25
 2/5 anonim ***** válasza:
0%

A pajzsmirigy túlműködés tünetei között található:

Gyors mozgás, beszéd és gondolkodás

Szapora pulzus, szívritmuszavar

Ingerlékenység, idegesség és álmatlanság

Jó étvágy mellett fogyás

Hasmenés

Izzadás, csökkent meleg tűrés

Meleg nedves bőr

szept. 4. 04:26
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
A pajzsmirigy alulműködés az esetek többségében lappangva kezdődik, tünetei eleinte nem jellegzetesek: izomgyengeség, fáradtság, rossz közérzet. A többi tünet fokozatosan, egyénenként változó sorrendben alakul ki. A bőr jellemzően száraz, a végtagok hidegek. Testszerte jelentkezhet duzzanat (myxoedema), leggyakrabban az arc, főleg a szem körüli terület érintett. A beteg folyton fázik. A testszőrzet megritkul, kopaszság is létrejöhet. Gyakran a szellemi működés is hanyatlik, a memória romlik. Csökken a libidó. Gyakori a székrekedés, a rossz étvágy, a testsúly általában gyarapszik. A hang rekedtessé válik. A szívverés is lelassul, a percenkénti pulzusszám 60/perc alatti lehet. Érzészavar és hallásromlás is bekövetkezhet. A vér koleszterinszintje emelkedetté válik.
szept. 4. 04:29
 4/5 A kérdező kommentje:
Pajzsmirigyem rendben van. Mindenem rendben van így szervileg. Ne harahudjatok ezt elfelejtettem megemlíteni a posztban hogy ezeken felül keresem az okát.
szept. 4. 08:39
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Szapora pulzus, nehézlégzés, gyomorgörcs. Nálam ezeket okozta. Én is voltam vizsgálatokon, nem találtak semmi eltérést szerencsére. Viszont a folyadék bevitel lehetne egy kicsit több.🙂
szept. 5. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!