Kb 3 éve voltam pánikbeteg. Antidepresszánssal és nyugtatóval kezeltek, magam szoktam vissza az életbe, tömegközlekedés stb. Nemrég visszaestem, de most vmivel másabb a dolog. Voltak pánikrohamok, de ami a legrosszabb az az idegen érzés, a deperszonalizáció. Kb 2 hónapig elő-elő jött, de elviseltem, majd több napig, nem tudom pontosan meddig, talán hetekig folyamatosan tartott. Depresszióba estem, szerintem, mivel semminek nem tudtam örülni, nem volt jövőképem, öngyilkossági gondoltatok, mert már elviselhetetlen volt az érzés, nem tudtam elvégezni a napi teendőimet. Akkor elkezdtem szedni frontint, a rohamok elmúltak, a deperszonalizáció is csökkent egy hónapig, majd visszajött egyre gyakrabban. Eközben kértem időpontot pszichiátriára, csütörtökön megyek. Félek, hogy ez több mint pánikbetegség. Mi van ha megint visszaesek, vagy vmi személyiségzavarom van, ami most a húszas éveim elején jött elő.
Pszichoterápiára nem jártál a gyógyszeres kezelés mellett?
Lehet, hogy azért is súlyosbodtak a tünetek, mert ugyebár a gyógyszer csak ideiglenes megoldást nyújt. De mindenképp van megoldás! De szerintem inkább pszichológust keress, aki foglalkozik is Veled, persze a pszichiáter is jó, ha nem csak a gyógyszereket írja fel.
2010. nov. 2. 22:14
2/20 A kérdező kommentje:
Nem jártam terápiára, nem is került szóba, hogy létezik ilyesmi. Tartok tőle, hogy most is csak a kezembe nyomják a gyógyszert, ha most nem lesz vmi hosszabb beszélgetés vagy vmi, felkeresek egy másik orvost is, mert már a végére akarok járni a dolgoknak, mert ez már nem játék, hogyha visszeestem, kezdek aggódni.
2010. nov. 2. 22:20
3/20 anonim válasza:
Hát ez elképesztő!:-( Nem is értem, hogy írhatnak fel ilyen gyógyszereket, ha semmi kezelést nem adnak mellé. Hiszen tudhatnák, hogy ez csak tüneti kezelést nyújt, nem csoda, hogy még rosszabb is lehet, vagy más tünetekben is jelentkezni kezd a probléma.
Mindenképp keress olyat, aki terápiát is végez! Nem tudom mennyire engedhetsz magadnak meg magán pszichológust, habár elvileg körzetiben is vannak rendesek.. de ők legalább biztos foglalkoznának a lelkeddel is.
2010. nov. 2. 22:38
4/20 A kérdező kommentje:
Eddig 100 százalékban azon az állásponton voltan voltam, hogy gyógyszer és gyógyulás, tényleg nagyon jól voltam, nagyon jól helyrejöttem tőle. meg talán placebo hatással is gyógyultam, mert úgy álltam hozzá, hogy ha bennem van a gyógyszer, nem lehetek rosszul. Talán vmi vitamint kéne kapnom gyógyszeres dobozban :D Nem tudom, hogy a terápián mi van, meg a pszichológust is elleneztem eddig, mert nekem ugyan semmi lelki bajom nincs, de hát csak van vmi, amit magam sem ismerek fel, akár vmi személyiségzavar vagy nemtudom, mert mindig is "fura" voltam, szociális fóbiás, de mindig volt egy-két barátom, most meg a párom van, tehát elélek így. Ahhoz az 1-1 baráthoz, akik voltak, meg a páromhoz viszont nagyon ragaszkodok, hiszen, ha ők nincsenek egyedül lennék. talán tényleg rám férne egy pszichológus, majd meglátjuk mi lesz. Azért köszi a választ :)
2010. nov. 3. 09:47
5/20 anonim válasza:
Sok sikert a gyógyuláshoz!:-)
Én járok pszichológushoz, és nekem a tüneteimet egészen visszaszorította (gyógyszer nélkül!), a problémám szintén pánikbetegség, szorongás. Habár nem tudom mennyire tartós (azért vannak hangulati kilengések..), mert lehet, hogy már csak azért is jártam látszólag sikerrel, mert végre elkezdtem foglalkozni a problémával, és - szintén placebo jelleggel - ettől megkönnyebbültem.:-)Mindenesetre ennek tükrében, csak ajánlani tudom, hogy fordulj pszichológushoz!:-)
2010. nov. 3. 10:07
6/20 A kérdező kommentje:
Köszi a bíztatást :) Meglátom holnap mit mond az orvos, hátha elküld pszichológushoz, ha meg nem akkor elgondolkodok hogyan tovább.
2010. nov. 3. 12:07
7/20 anonim válasza:
Szia!
Ügyes voltál, hogy saját erőböl, és gyógyszerrel kigyógyultál. Szerintem alig vártad, hogy mikor teheted le a gyógyszert, és egyszerűen abbahagytad a szedését. Ha most elmész, feltétlenül mondd el a dokinak, hogy mi volt veled, mit szedtél, és mikor hagytad abba. Ne félj, most is hatni fognak a gyógyszerek, de ugynúgy visszajön, még sulyosabban, mint az első alkalommal. Én tul vagyok a pánikbetegségen 4 éve, és a mai napig szedem a gyógyszereimet, igen minimális mértékben. Már semmilyen mellékhatása nincs, és remekül átsegít a frontos időszakokon.
2010. nov. 3. 17:57
8/20 anonim válasza:
Bocsi!
Elfelejtettem odaírni, hogy csak akkor jön újra vissza, ha megint korán abbahagyod a gyógyszer szedését.
Tudod, akinek érzékeny a veséje, az hordjon mindig vesetakarót!
2010. nov. 3. 18:00
9/20 A kérdező kommentje:
Köszi :) Igyekszem nem kétségbe esni, bár időnként elég sötéten látom az esélyeimet :S talán nekem is folyamatosan kell majd szednem, vagy tovább, mint eddig, csak az a probléma, majd szeretnénk babát 1-2éven belül , és nem tudom, hogy a gyógyszerek mellett lehet e.
2010. nov. 3. 18:11
10/20 anonim válasza:
Annyit tudok, hogy fent emíltett gyógyszerre jellemző, hogy az elején nagyon jó, utána visszaesés tapasztalható majd hosszabb szedés után tünetmentességet érhetünk el. Az fontos, hogy a megfelelő személyre szabott adagot nem szabad változtatni, figyelni kell arra is hogy ugyanabban az időpontban vegye be az ember. Nem szabad kihagyni és abbahagyni sem, mert súlyosan ronthatja az állapotot. Lerakni fokozatosan nagyon kicsit csökkentve a mennyiséget lehet. És akár évekig is eltart.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!