A több személyiségű ember az milyen?
Figyelt kérdés
Ha én beszélek magamba sokat, kérdeseket teszek fel, válaszolok stb stb az azt jelenti? Vagy például jön egy olyan, hogy ez csak példa, hogy üsd meg a falat de te mondod magadba nem, és úgy vissza kérdezel miért nem stb stb… ez mi? Ez több személyiséget jelent vagy mi ezszept. 1. 12:20
1/5 Phoney válasza:
Az nem ilyen. Amit "többszörös személyiségnek" neveznek, az a disszociatív identitászavar, és az olyan, mintha két egó lenne egy fejben, és a "másikkal" felváltva élitek az életet. Tehát olyankor nem *neked* van több személyiséged, hanem terajtad kívül van egy "másik", aki a te szemszögedből nem "te" vagy. Ezek nem szoktak beszélgetni egymással, mert jellemzően legalább az egyik nem is tud a másikról.
Amit te leírtál, annak többféle oka lehet, mondjuk az se mindegy, hogy a "beszélgetőpartnert" mennyire érzed önmagadnak, félig-meddig "magától" beszél-e a gondolataidban, vagy az is csak te vagy.
2/5 A kérdező kommentje:
Pfú én már össze vagyok zavarodva , őszintén nem tudom milyen bajom lehet…
szept. 3. 11:22
3/5 A kérdező kommentje:
Azt hiszem én úgy vagyok mintha lenne egy gondolatom és akkor beszélek magamnak
szept. 3. 11:25
5/5 A kérdező kommentje:
Tényleg?
szept. 4. 16:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!