Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi a baj velem? 18/F

Mi a baj velem? 18/F

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, 2 éve tudom, hogy meleg vagyok. Az egész elfogadási fázis elég tipikus volt, kezdetben tagadtam, hárítottam aztán be kellett látnom. Sokáig senkinek nem mondtam el, ma már tudja 3 barátnőm és a szüleim is. Azt gondoltam, hogy így már minden rendben lesz és végre megszokom az igazságot, de az utóbbi fél év elég nehéz volt számomra. Valamiért hullámzóan van bennem egy rossz érzés, ami mintha visszafogná a jókedvemet. Nemrég történt, hogy egy buliban a meleg szó pejoratív jelzőjével illettek teljesen idegen emberek, szó szerint egyszer sem szóltam nekik előtte semmi rosszat, és nem is öltözködöm provokatívan. Akkor elég hirtelen elkezdtem hevesen zokogni egy fél óráig, nagyon kellemetlenül éreztem magam. Azóta mintha ez az érzés fogna el, hogy hiába vagyok jó ember, sosem leszek teljesértékű, mint egy hetero kortársam. Hallgatni az ő problémájaikat, hogy nem tudják melyik lánnyal feküdjenek le, én pedig még csak fel sem merem vállalni aki vagyok, mert félek hogy ezáltal egy olyan dolog miatt leszek elítélve, amiről nem tehetek. Ez számomra felfoghatatlan, és nem érzem fairnek az egészet. Emiatt érzem magam rengetegszer érzelemmentesnek, üresnek, mert sokszor mardos ez az érzés. Nem mondom, hogy depressziós vagyok, de mégiscsak fura, hogy van hogy óránként sírni tudnék magamtól és a helyzetemtől.Mit kellene tennem? Normális dolog ez, és csak én gondolom túl?

aug. 30. 17:48
 1/8 anonim válasza:
95%
Először is tudnod kell, hogy az érzéseid teljesen normálisak, és nem vagy egyedül. Az, hogy meleg vagy, és az ezzel kapcsolatos tapasztalataid, különösen a társadalmi elvárások és előítéletek miatt, lehetnek nehezek. Az, hogy mások hogyan reagálnak a szexualitásodra, nagy hatással lehet az önértékelésedre és az érzelmi állapotodra.
aug. 30. 17:57
 2/8 anonim ***** válasza:
86%
Nincs veled baj. Élned kellene, mégpedig úgy, hogy ne mások véleménye határozza meg a cselekedeteidet és hangulatodat. Minden jó lesz, ha megfelelő társat találsz! 😉 🙂
aug. 30. 18:01
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Egyébként figyelmetlenségemben egy lényeges dolgot kihagytam, amiért ez a poszt is kikerült. Ebben a nyári időszakban kezdődtek nagyon gyenge öngyilkos gondolatok nálam. Nem mindennaposak, csak ritkán belegondolok, hogy biztos rosszabb hely lenne-e a világ ha nem lennék itt, érdekelné-e bárkit is, ha meghalok, egyszerűbb lenne-e úgy, stb. Ez kicsit megijeszt, és habár jelenleg úgy gondolom nem lenne elég bátorságom végezni az életemmel és vannak ambícióim is az életemben, látni, hogy másoknak milyen egyszerű és szerethetnek amiért még támogatva is vannak pl egy suliban, nekem pedig még csak a szexualitásomat is titkolnom kell, elég depresszív. Persze lehet, hogy csak irigységnek tudható be a dolog.
aug. 30. 18:10
 4/8 anonim ***** válasza:
77%
Koncentrálj az ambícióidra!!! 🤩
aug. 30. 18:13
 5/8 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem segítene, ha tudnál hasonló helyzetben lévő fiatalokkal, akár idősebbekkel beszélgetni erről. Magyarország nem könnyíti meg az elfogadást, természetes, hogy ez rossz hatással van a mentális állapotodra, és ezt az tudja a legjobban megérteni, aki hasonló cipőben jár vagy járt. Biztos vannak ilyen csoportok, ha nem találsz, esetleg írj valamelyik alapítványnak, szerintem segíteni fognak.
aug. 30. 18:22
 6/8 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Ha gondolod, egy beszélgetést ejthetnénk.

Én egy 25 éves meleg srác vagyok. Elég sokan tudják már nálam, hogy az vagyok. A szüleimen kívül, de az inkább az ő érdekük, mintsem az enyém.

Ha van kedved beszélgetni, írj privátban.

aug. 30. 20:23
 7/8 anonim ***** válasza:

Melegként írok neked!Figyu!az öngyilkosság nem opció....se heteroként sem melegként.Az önelfogadás borzasztó mélyen érintő és időigényes dolog.Nem egyszerű.Figyelj magadra ,a rezdüléseidre ,a vágyaidra,és figyelj az érzéseidre .tudnod kell azt hogy a melegség ,érzelmi síkon ugyanolyan értéket ad mint egy hetero kapcsolat.Csak figyelni kell kivel osztod meg a pillanatokat.Az hogy sírsz néha az nem egy puhány dolog.Ez a folyamat része.Sírni nem nőies ,bzis dolog

.Sok sok kitartás kell.Én sosem cserélném le a melegségem egy hetero életre.

aug. 30. 21:07
 8/8 anonim ***** válasza:
www.melegvagyok.hu
aug. 30. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!