Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Antidepresszáns elhagyása...

Antidepresszáns elhagyása után kinek mennyi idővel indult be a fogyás?

Figyelt kérdés

Azoktól kérdeznék akik antidepresszáns szedése alatt súlyproblémával küzdöttek. Utána sikerült-e lefogyni, ha igen akkor mennyi idő alatt indult be a súlyvesztés? ( nálam citalopram volt a gyógyszer , másfél évig szedtem, 2 hete nem szedem már egyáltalán )

Egészséges életmód és mindennapos sport mellett a gyógyszer szedés alatt 1 gramm nem ment le rólam. Most várom tűkön ülve, bevallom nagyon türelmetlenül, hogy végre elkezdjem látni a munkám gyümölcsét.

Gyógyszer előtt ugyanígy életmód váltással sikerült 6 kilót fogynom. Ahogy leálltam a sporttal 6 kiló természetesen visszajött, viszont utána megint elkezdtem odafigyelni és mozogni és ennek ellenére is csak jöttek és jöttek a kilók. Jelenleg plusz 12 kilónál tartok és már nagyon el vagyok keseredve.

A gyógyszer elhagyás remélem megoldja ezt a problémát. Ha nem, akkor természetesen a pajzsmirigyemet meg fogom nézetni.

Köszönöm ha válaszoltok!

aug. 27. 19:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én egyik napról a másikra hagytam el (1 évre). Szorongó vagyok és olyan a munkaköröm, hogy muszáj szednem a fél szemet.
aug. 29. 21:11
 12/15 A kérdező kommentje:
Értem! Én is szorongó vagyok sajnos, és nekem is olyan a munkaköröm... meglátjuk, hogy gyógyszer nélkül hogy fogok funkcionálni, el tudom képzelni, hogy a jövőben én is újra szedni fogom, meglátjuk. Egy nagyon jó pszichológussal dolgozom hálistennek, és érzem h az elmúlt másfél évben rengeteget erősödtem, változtam. Nagyon szeretnék gyógyszer nélkül jól működni :(
aug. 30. 07:29
 13/15 anonim ***** válasza:

Drukkolok! Próbáld meg a gyógyszer nélkül, és ne add fel hamar, hónapokat kell várni míg visszaáll a szervezet. Mentális hozzáállás is sokat segíthet a stresszkezelésben, pl. hogy csak egy napra előre kell gondolkodni. Nem kell rágódni, hogy 2 hónap múlva milyen nehézségek lehetnek, vagy mit nem fogunk tudni megoldani. Ha nem sikerült egy nap (munkahelyen nem úgy jöttek össze a dolgok), akkor lesz következő nap, és általában megoldónak a dolgok, amikről azt hittük baj lesz belőle. Ha ilyen jellegű szorongásaid, stressz volt, azt megoldja a mentális hozzáállás.

„Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja.” Jézus

aug. 30. 19:07
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen nagyon kedves vagy 😊 és igazad van!
aug. 30. 20:24
 15/15 A kérdező kommentje:
Egy kis update. Szeptember elején mértem magam utoljára. Semmit nem változtattam az étkezésemen, eddig is azt gondolom egészségesen érkeztem, mindent eszek, kiegyensúlyozottnak érzem a táplálkozásomat. Nasi is van mértékkel, de sokszor inkább gyümölcsöt eszek. Mgától változott az étvágyam, amióta nem szedem a gyógyszert, tízórai, uzsonna időben egyszerűen nem vagyok éhes. 4 kilót fogytam azóta spontán.
dec. 23. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!