Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Antidepresszáns elhagyása...

Antidepresszáns elhagyása után kinek mennyi idővel indult be a fogyás?

Figyelt kérdés

Azoktól kérdeznék akik antidepresszáns szedése alatt súlyproblémával küzdöttek. Utána sikerült-e lefogyni, ha igen akkor mennyi idő alatt indult be a súlyvesztés? ( nálam citalopram volt a gyógyszer , másfél évig szedtem, 2 hete nem szedem már egyáltalán )

Egészséges életmód és mindennapos sport mellett a gyógyszer szedés alatt 1 gramm nem ment le rólam. Most várom tűkön ülve, bevallom nagyon türelmetlenül, hogy végre elkezdjem látni a munkám gyümölcsét.

Gyógyszer előtt ugyanígy életmód váltással sikerült 6 kilót fogynom. Ahogy leálltam a sporttal 6 kiló természetesen visszajött, viszont utána megint elkezdtem odafigyelni és mozogni és ennek ellenére is csak jöttek és jöttek a kilók. Jelenleg plusz 12 kilónál tartok és már nagyon el vagyok keseredve.

A gyógyszer elhagyás remélem megoldja ezt a problémát. Ha nem, akkor természetesen a pajzsmirigyemet meg fogom nézetni.

Köszönöm ha válaszoltok!

aug. 27. 19:46
1 2
 1/14 anonim válasza:
100%

Valóban okozhat súlygyarapodást az antidepresszáns, viszont életmód váltás javasolnék elsősorban.

Diéta ide vagy oda, de az átmeneti is lesz mindig.

Egyél 5-7 alkalommal egy nap és sok súlyt fogsz veszteni idővel.

Eleinte lehet feljön pár kiló, amíg hozzá nem szoksz.

Olyan 2 hetet mondanak mire távozik a szervezetből.

aug. 27. 19:52
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat! Nem diétázok, életmód vallásra törekszem, jó úton haladok, büszke vagyok magamra nagyon és pont ezért tudom, hogy nem az én hibám, hogy nem fogyok, hanem a testem nem reagál valami oknál fogva :( remélem hogy csak a gyógyszer az oka és nem valami más.
aug. 27. 20:12
 3/14 anonim ***** válasza:
Nekem nem okozott súlygyarapodást a Citalopram. Nem mindegy mit sportolsz. Kocogjál, fussál, kétnaponta 5-6 km-t és akkor maradandóan lemegy a 6 kiló. Ha úgy is akarsz maradni, akkor nem szabad abbahagyni ezt a sportot. És ne egyél üres szénhidrát kalóriákat, iktasd ki a cukros üdítőket, édességeket, süteményeket, péksüteményeket teljesen az étrendedből.
aug. 28. 18:38
 4/14 A kérdező kommentje:

Most ami feltűnő amióta nem szedem, hogy sokkal kevésbé vagyok éhes és nem különösebben kívánom a cukrot. Ezelőtt az étkezésem úgy nézett ki, hogy reggel 7 körül reggeliztem 1 szelet tk kenyeret tojással zöldségekkel, 10kor már picit éhes voltam, gyümölcsöt ettem akkor és egy kávé pici tejjel, cukor nélkül. Ebéd délben volt( nagyon éhes voltam már ekkor ) ez mindig valami általam főzött főtt étel, sok rizs, szárnyas hús, zöldségek, néha tészta de az mindig tk. Krumplit nem szeretem.

És ezután én már 3 óra körül elkepesztő éhes voltam, a falat kapartam és nagyon nagyon vágytam valami édesre. Ilyenkor volt általában gyümölcs, de mellé valami nasi is, csoki vagy egy szendvics mert tényleg nagyon nagyon éhes voltam. Aztán 6 körül vacsora megint főtt étel az ami ebédre. Én úgy éreztem nem eszek nagy adagokat.

Na ehhez képest most, jelentősen lecsökkent az étvágyam. Tízóraira abszolút nincs szükségem, délután minimális éhség, egy gyümölccsel és kis marék magvakkal elvagyok nevetve este 7ig kb.

Futok heti 5x, igaz csak 2k kilométert, de a semminél az is több, és biciklivel viszem a kislányomat oviba, ami oda-vissza 25 perc, odafelé végig emelkedőn tekerek. Mellette a mindennapi lendület tagja vagyok, napi 15 perc tornát megcsinálom.

És ezt most teljesen őszintén írtam. Ez az életvitelem. A gyógyszer előtt a terhesség alatt szedtem fel a plusz kilókat, utána a babával itthon nagyon inaktív lettem + jött a szülés utáni depresszió, de ez idő alatt nem híztam csak stagnáltam.

Aztán jött a gyógyszer és a plusz kilók az elmúlt másfél évben.

Én azt gondolom nem maga a gyógyszertől híztam, hanem h nagyon nagy étvágyat csinált, és nyilván mikor éhes voltam ettem. Ebben az utóbbi másfél évben amúgy úgy éreztem h kb attól is hizok h levegőt veszek, pedig előtte én soha életemben nem voltam hízékony a terhességet leszámítva.

Most határozottan érzem a különbséget az étvágyamban amióta nem szedem a gyógyszert és ennek nagyon örülök.

Bocsi hogy hosszú lett :)

aug. 28. 20:19
 5/14 anonim ***** válasza:

Érdekes, hogy nálad étvágyat csinált. Pl. sokaknál a B-komplex okoz éhséget.

Én ebéd után szoktam kávézni, cukorral, kevés tejjel. Ha nem innék kávét ilyenkor, én is a falat kaparnám már 2-fél3-kor az éhségtől. A kávé laktat. Én reggel mindig iszom egy tejeskávét reggeli után. A fehérje hosszú idő alatt bomlik le, lassúbb energiaforrás, tovább kitart. Reggel 6-kor eszem. Utána fél 11 körül egy nagy adag Cserpes-gyümölcs joghurt. Szintén fehérje, ami sokáig ad energiát. Fél egykor ebéd, kávéval zárva. Mikor hazajövök munkából, vacsorázom. Sajnos én a fáradság miatt, amit okoz a Citalopram, rászoktam, hogy délután is iszom egy kávét vacsora után, jobb lenne elhagyni, de sokszor visszaesem.

aug. 28. 20:34
 6/14 A kérdező kommentje:

Na a kávé sem laktatott engem a gyógyszer ideje alatt egyáltalán.Én nagy kávés vagyok.

Most a gyógyszer elhagyása óta én is érzem, h ha délután megiszom egy kávét, esetleg mellé valami tényleg apróságot eszek kb egy fél banánt, úgy már bírom vacsiig.

aug. 28. 21:11
 7/14 anonim ***** válasza:

Rakjál a kávéba valami anyagot is cukor, tej, úgy még laktatóbb. :)

Nekem nem növelte étvágyam a gyógyszer. Ja még valami eszembe jutott. Mert nekem is voltak mellékhatásai, többféle. Rájöttem, hogy fél szem is elég, és ugyanúgy hat, viszont kevesebb így mellékhatás. Pl. végefelé már fájtak a térdeim, derekam (futás mellett), nem szabadna fájnia csak mert sportolok. A gyógyszer okozta. Mikor elhagytam 1 évre elmúlt a fájdalom. Most fél szemet szedek, sportolok, és nem jött vissza a fájdalom.

aug. 28. 22:13
 8/14 A kérdező kommentje:
És nálad a gyógyszer elhagyásnak voltak mellékhatásai? Nálam egyelőre esténként pici szédülés, fülzúgás és hát sajnos rossz hangulat, kis hangulatingadozások.... remélem hamarosan elmúlik.
aug. 29. 20:43
 9/14 anonim ***** válasza:
Igen, durva hangulatingadozások lehetnek, hosszú hónapokig.
aug. 29. 20:51
 10/14 A kérdező kommentje:
:( fú, az kemény lesz ha így lesz...
aug. 29. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!