Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A XANAX miért stigmatizáló...

A XANAX miért stigmatizáló (elítélt) gyógyszer?

Figyelt kérdés
Sok ember szégyenek tarja a gyógyszer szedését.Vajon miért van ez?
aug. 25. 07:12
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
42%

Na, szuper, itt a harmadik verzió...

1. szégyellte kiváltani

2. a családtag dél a xanaxtól

3. oda se meri adni a családtagnak

aug. 25. 08:47
 12/23 A kérdező kommentje:
ALPARAZOLAMOT kért a XANAX helyett.
aug. 25. 09:22
 13/23 anonim ***** válasza:
36%
Az ugye megvan, h az Alprazolam a Xanax hatoanyaga? Ergo nem mast kert. Es raadasul nem keres alapjan megy, hanem receptre, nem kell "kerni", odaadod a receptet, vagy felho es kesz.
aug. 25. 09:26
 14/23 anonim ***** válasza:
45%
Amugy szerintem pont az a problema, h csomoan ug, kapkodjak,mint a cukorkat,merz a haziorvos is felirja, pszichiatriai diagnozis/javaslat nelkul. Tessek, Marika neni, ezt szedje be, ha ideges, h felrejar a ferje - de iszonyat addiktiv szerek,es a haziorvosoknak nincs semmi kifogasa az ellen, h evtizedekig irogassak fel Marika neninek, miutan fuggove tettek.
aug. 25. 10:40
 15/23 anonim ***** válasza:
74%
Mert könnyen addiktívvá válik. Ismertem is olyat személyesen, aki így járt vele és nagyon nehezen tudta letenni.
aug. 25. 13:51
 16/23 anonim ***** válasza:
14%

Mert ebben az országban az emberek bondnak, veszélyesnek és alsóbbrendűnek titulalják azt, aki valamiféle lelki betegséggel kűzd és úgy tud jobban lenni, ha szed gyógyszert. Mert sok ember egyszerűen idióta! Nem tudják elfogadni, hogy a pszichés/lelki betegssg ugyan olyan mint egy magasvérnyomás vagy bármi. Csak itt az ember lelke a beteg. Na az ilyen embereket le kell szarni. Ez intelligencia kérdése.

Jobb lenne az élet, ha mindenki járna időközönként pszichológushoz.

Sok betegség forrása a lelkibetegség. Nem himbuk duma. Ha valaki évekig rágja magát dolgokon, stresszel, belül rágja szét magát. Ezek hatással vannak az emesztesre, a nyugodt alvásra. Ha ezek felborulnak, nappal is stresszes, fáradt, tömi magába a kávét, a cukros dolgokat, hogy túldlje a napot. Felborul a hormonrendszere. Jönnek a gyomor/bl gondok...stb....

Szóval, aki elítéli a xanaxot meg azt, aki lelki problémával kűzd, az menjen a francba!

aug. 25. 23:57
 17/23 anonim ***** válasza:
0%

Azert mert a magyar nep birka nep. Azt hiszik tudatmodositok, a pszichedre rossz hatassal van, en meg erre megkerdezem, a kave nem? Az alkohol? Erre kuss van ugye. Vagy "persze mertekkel", miert a xanaxot mertekkel sem lehet szedni? Ez csak egy kozhiedelem. De nem csak a xanax, a gyogyszerektol valo felelem, rosszat tesznek mint jot, csak a gyogyszeriparnak adnak jot. Na most gondoljuk vegig, egy emelt tamogatott xanax kerul ~120 ft-ba, egy zacsi kave, esetlegesen elegans bor, kalorias sor mennyibe? Milyen ipar mit hogy meg mennyit tamogat? Vagy nezzen korul a lakasban, huto, kocsi (foleg karbantartas), mega cucc TV, komoly telo, na ez milyen ipart tamogat? Szoval ja, komolyan mondom.

Mert hozza lehet szokni a gephez, telohoz, TV-hez, Xboxhoz, kocsihoz (mert nem konnyebb elerni barmit pl. kirandulashoz 2 ora legkondival, tomegkozl. 4 - 5), lehet sorolni. Ne nem, a xanax hallottam mar agysejtpusztito, idegolo, lehetetlen leszokni rola, mar a 0.5mg 1/20 reszet is felezi mert nem tud leszokni rola, ami szerintem mar a 0.5mg eldobasa is placebo, de isten aldja oket.

aug. 26. 08:59
 18/23 anonim ***** válasza:
0%
Abban van igazuk bocsanat, hogy a gyogyszeripart tamogatja a KOZFORGALMU gyogyszertar, tehat ahova lemesz gyogyszerert es veszel egy cataflamot, nem receptes ~3000 - 5000ft, keves is van belole. Na ez a lehuzas, de nem is az ipar megint, hanem ezt az osszeget mar MAGA A GYOGYSZERTAR hatarozza meg a VENY NELKULIT.
aug. 26. 09:01
 19/23 anonim ***** válasza:
75%

Elítélik az emberek a legális drogozást??

Van még remény! 😁

aug. 26. 13:47
 20/23 anonim ***** válasza:
34%

19

Én szedek xanaxot, én is POÉNBÓL legális drogozásnak hívom (ráadásul jó olcsón kapom), de én kérek elnézést, hogy több, nagyon súlyos pszichés/mentális betegségem van és KIZÁRÓLAG xanax-szal tudok annyit aludni, amivel egyáltalán elvegetálgatok, meg nyilván nyugtató hatása van. Szedek altató hatású antidepit, altató hatású antipszichotikumot nagy mennyiségben és ezek nem (vagy alig) használnak.

Legyünk már annyira normálisak, kulturáltak és széleslátókörűek, hogy feltételezzük, hogy VANNAK, akik okkal szedik (és semmiféle jó érzésük nem származik tőle, csak éppen valahogy egy nagyon picivel jobban vannak és talán nem akarnak még ma a Dunába ugrani).

aug. 26. 14:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!