Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Honnan ismeri fel az ember,...

Honnan ismeri fel az ember, ha skizofrén?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, ha fáj a torkom orvoshoz megyek. Ha depressziós vagyok, szorongok, dokihoz megyek. A skizofrén felismeri a betegséget? Elmegy magától?

aug. 23. 14:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Tudom. Hogy jon ez ide?

aug. 24. 14:07
 12/17 anonim ***** válasza:
Egyik ismerősöm elment a pszichiátriára,mert nagyon fura téveszméi voltak,állandóan ideges,agresszív volt.Én már sejtettem,hogy mi a baja,ő a pszichiátertől tudta meg,hogy skizofrén.
aug. 24. 19:47
 13/17 A kérdező kommentje:

12-es.

S ő tudta, hogy téveszméi vannak vagy valósnak hitte?

aug. 24. 20:42
 14/17 anonim ***** válasza:

13#

Igazából nem tudom,jó kérdés.Jó eséllyel valósnak hitte őket,mert teljes meggyőződéssel és vehemenciával adta őket elő.

Annyit biztosan tudott,hogy az anyja is skizofrén,és ugye a hajlam sokszor öröklődik ilyenkor.Tehát esetleg sejthette,hogy ő is az lehet.

Most azért azt tegyük hozzá,hogy a skizofrének egyik központi problémája,hogy nem tudják mi a valóság és mi nem.Tehát tisztább pillanataiban ráláthatott,hogy téveszméi vannak,csak sajnos maguk a téveszmék dominánsabbak voltak.

aug. 25. 10:39
 15/17 anonim ***** válasza:

Skizofrének baromira szoktak szorongani, ilyen baromságot, hogy nem szoktak ne higyjen már el senki.

Pszichopatáknál másabb a szorongás.

Aki ijesztőket hallucinál, az fél és szorong tőle.

aug. 25. 13:31
 16/17 anonim ***** válasza:
A pontos diagnózist több hónap osztályos kezelés és vizsgálat után lehet kimondani, de már vannak képalkotó vizsgálatok, csak nem szokták nálunk alkalmazni.
aug. 25. 13:33
 17/17 anonim ***** válasza:
0%

nincs éntudata,nem tud a saját létezéséről.

egyébként a szorongás és a skizofrénia nem függ össze.nincs kapcsolat a kettő között.

aug. 25. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!