Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Bipoláris ember lehet szexmáni...

Bipoláris ember lehet szexmániás? Lehet olyan hogy nem tud uralkodni az ösztönein? Mitől alakul ez ki?

Figyelt kérdés
szexmánia, mániás depresszió,

aug. 21. 11:39
 1/10 anonim válasza:
89%

Miért ne lehetne szexmániás?

Ha viszont konkrétan "nem tud uralkodni az ösztönein", akkor veszélyes...

aug. 21. 11:51
 2/10 anonim ***** válasza:
44%
a mania egyfajta pszichozis, skizofren szeru csak aktivabb. Ilyen lehallgatnak dolog kb. mindig, fel, aztan hulyeseget csinal, fel, aztan magaban nevet aztan valamit lat egy festmenyen es azon nevet amin nincs is az amit mond, ugy nagyon gyorsan tud futni meg ilyenek. Ezek ilyen belso dolgok, ritkan jon az, hogy "megyek megeroszakolok valakit" mert ahhoz sorozatos tudatos gondolkodas kell, neki meg ossze vissza van, a farka sem all fel. Azt hiszi szarnya van es kiugrik az ablakon. Volt ismerosnel ilyen eset, Bipol II, jo maniaban erezte magat aztan hulyeskedett es egy kisebb keritesen at hajolt, egyedul a labat kellett begipszelni. De mas baja nem lett.
aug. 21. 12:00
 3/10 Phoney ***** válasza:
39%

Még szép, hogy lehet.

Ez a "nem tud uralkodni az ösztönein" viszont csak amolyan 19. századi akaratmítosz, amikor úgy képzelték el az embert, hogy az ész akarata győzedelmeskedik az állattesten, és minél acélosabb az akaraterőd, annál "nagyobb ember" vagy.

A valóságban a szigorúan vett akaraterő egy mérsékelten edzhető izomra hasonlít; tök mindegy, milyen erős – ha egy kényszert egyedül azzal akarsz leküzdeni, akkor elfárad és elbuksz. Akinek "vasakarata" van, annak nem csak az van.

Akinek "nincs akaratereje", annak az egész pszichés struktúrája olyan, hogy nem tud a személyiség "egy irányba mozdulni", tele van ellentmondásokkal és feszültségekkel (pl. a bipoláris személyiség is...), és egy ilyen személyiségben sajnos sokszor nyugodtan kitörölheted az akaraterővel, főleg, ha mániás állapotban vagy, akkor az nem rúg labdába.

aug. 21. 12:04
 4/10 anonim ***** válasza:

3

nem tudom lattal e bipolarist, en voltam osztalyon, zarton is, nyitol is, csoportos terapian is de oszton igen van, de nem ilyen szinten, hogy megeroszakol valakit... az agya maniakor 1000x sebesseggel porog. alig tud gondolkodni, az oszton ugy valtakozik mint a neutron csillag rotacios gyorsasaga. Ha egyaltalan eszebe jut a megeroszakolas akkor mar azonnal atter a mikrofonra hogy beszeljen valakivel, utana az aramkorokre a villanynal. ossze vissza. aztan o olyan helyes, utana ez a fulpiszkalo milyen nedves lehet.

Remelem ertheto, nincs "szex" manias, csak mania van. Nem tudom betegsegrol beszelunk vagy hetkoznapi "szamtogep manias", mert en a bipolaris I/II/III maniarol beszeltem. De valaki(k) keverik szerintem a betegseget a hetkoznapi pontatlan szohasznalattal amit egy betegseghez tarsitanak de koze sincs hozza mint a skizofreniat a hetkoznapi ember a tobbfele szemelyisegunek titulalja ami total nem igaz.

aug. 21. 12:13
 5/10 Phoney ***** válasza:
44%

ma 12:13

Ja bocs, nekem nem jött le ilyen, hogy megerőszakolt valakit, ha úgy van, akkor én sem erre gondoltam.

aug. 21. 12:30
 6/10 anonim ***** válasza:
72%
Lehet. A kettő nem függ össze.
aug. 21. 13:43
 7/10 anonim ***** válasza:
Volt mániás fázisom, nem merném leírni, hogy miket műveltem szex terén... De a 2-es téved, a mánia egyáltalán nem olyan, mint a skizofrénia. Nincsenek tévképzetek, meg hogy szárnyat érez magán és repülni akar.
aug. 21. 22:13
 8/10 anonim ***** válasza:

7

hat.. oke, most vagy hazudott a csoportterapian valaki Bipol II-vel a balesete miatt es tole tudom, es lattam skizofreneket pszichozisban aktivan aki peldaul lemezeket latott a fejem felett es aktivan beszelt hozzam milyen szepek.

Erre mondod, hogy te meg voltal manias es a mania nem pszichozis (= elveszti a valosaggal a kapcsolatot) mert te kontrollaltan szex teren lepesrol lepesre tudtal mit csinalni.

[link]

Ez egy manias fazis. Azt ne mondd, hogy a gondolatai egyben vannak, esszeruek, koherens, logikus, egybefuggo. Az embernek nincs mar kapcsolata a valosaggal, azt hiszi lehallgatjak, ilyenek. Skizofrenek mit hisznek? Ugyanezt. Nem mondtam, hogy skizofren. Olvass vissza. Azt irtam skizofren szeru, pszichotikus.

Azt irod volt manias fazisod. Akkor egy? Milyen fajta? Drog? Mit jelent neked a manias fazis? A videon nincsenek tevkepzetek, meg lehallgatjak?

Mindegy. Nem ertem ezeket a kommenteloket. Legyen igazad, nincs igazam.

aug. 21. 22:25
 9/10 anonim ***** válasza:
20 éve van bipoláris diagnózisom. Voltak mániás fázisaim (nem drogtól), de soha, semmilyen tévképzetem nem volt. Egyszerűen túlpörögtem, túl jól éreztem magam, 3 órákat aludtam, éjjel mentem ki kocsit mosni, és halmoztam a szexuális partnereket. Sokszor voltam kórházban, de a betegtársak között sem láttam olyat, aki úgy lett volna bipoláris, mint egy skizofrén.
aug. 21. 22:34
 10/10 anonim ***** válasza:

Miben nyilvanul meg,hogy nem tud uralkodni az ösztönein?

17-25 év között alap,hogy egész nap a szexen jár az esze egy egészseges fiatalnak.

aug. 22. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!