Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nincs életem. Mi van ilyenkor?

Nincs életem. Mi van ilyenkor?

Figyelt kérdés
Most így nyáron eléggé el vagyok lustulva. Szinte egész nap csak xboxozok. Reggel felkelek, és egészen hajnalokig nyomom. A "haverok" nem hívnak ki engem. Vagyis de, egyszer ez alatt az egész nyár alatt, de akkor meg pont a nagyszüleimnél voltam. Feltételezem, tavaly nyáron mindig én hivogattam ki mindenkit. Nevelőapum tűző napon dolgozik, és mikor megkérdezem, hogy segíthetek-e, erre az a válasz, hogy "nem kell". Pedig tudja hogy szívesen segítek bármiben, és ha esetleg nem mennék oda, akkor szóljon hogy segítség kell. Focizni nagyon szeretek, viszont ilyen melegbe nem nagyon akarok ki menni, főleg úgy, hogy izzadós típus is vagyok. Anyum amúgy se engedi. Ma is játszottam, és ki írta az Xbox, hogy 8 órája fennt vagyok már. Nagyon meglepődtem. Ekkor merült fel bennem a kérdés, hogy...Nincs életem? Segítsetek kérlek!

aug. 15. 18:13
 1/7 anonim ***** válasza:
77%
Nekem úgy tűnik, hogy viszonylag eseménydús nyarad volt, és nagyrészt azt csinálhattad, amit szeretsz. Mi ezzel a gond?
aug. 15. 18:25
 2/7 A kérdező kommentje:
Voltunk Balatonon, Horvátországba is. Igazából elmentünk volna egy csúszdaparkba is, csak rossz idő volt aztán ja...
aug. 15. 18:33
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is szoktam xboxozni de max 1 órát játszok ha új játékról van szó 1,5 órát maximum nincs elég koncentrációm. Laptopon ha játszok online 30 percet tolom. Csökkenntsd a játékidőd oszt jobb lesz.
aug. 15. 18:39
 4/7 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi 😁
aug. 15. 18:53
 5/7 anonim ***** válasza:
Lassan kezdődik a suli, talán akkor jobb lesz. Próbálj meg új kapcsolatokat kialakítani, hogy év közben se és nyáron se az Xbox legyen, hanem élmények korombeliekkel.
aug. 15. 19:11
 6/7 anonim ***** válasza:
*korod
aug. 15. 19:12
 7/7 anonim ***** válasza:

Fúúú ez a kérdés :D Gyakorlatilag magamról olvasok :D

Ugyan ez vagyok én is!

Csak nálam a World of Warcraft - League of Legends játék páros okozta ezt, ennél talán durvább tüneteket is. Manapság a munka és család miatt már nem, de fiatalabb koromban miket megcsináltam, jézusom. Voltak olyan téli napok amikor alig láttam napfényt. Szó szerint. Reggel felkeltem 5-6 órakor, számítógép bekapcsol, redőny lehúz, később pizza rendel, amit behoztak nekem, és legközelebb 15-16 óra körül mentem ki a szobából, amikor már sötét van odakint :D és persze játszottam este 23-24 óráig.

Na azok voltak az idők! Ahogy a mondás tartja: Általában napi 20-24 órát játszottam, de előfordult hogy napi 2 napot is toltam.

Az én apám is ugyan ez a kategória ráadásul.

Kint dolgozott mindig a ház körül, bármit kérdeztem inkább egyedül dolgozott. Hogy én játszhassak. Ha én fater leszek én is ilyen akarok lenni.

Tudod én két dologra jöttem rá.

1: Elszaladt a fiatalkorom emiatt. Barátaim voltak mindig, olyanok mint én, tehát nem egyedül kuksoltam a szobában ilyenkor hanem fejessel akkor még Teamspeak-en beszélgettem a haverokkal. Volt hogy át is jöttek sokszor hogy lanozzunk. De ha így vissza kellene gondolnom az életemre így 29 évesen... Jól éreztem magam, mert nem panaszkodhatok. De az én gyerekkorom akkor volt igazán szép, a legszebb, amikor még nem volt számítógép. Amikor kint bicikliztem a barátaimmal. Csináltunk programokat, mászkáltunk ide-oda. Na azok az emlékek maradtak meg a leginkább. Azokra jó visszaemlékezni nem arra amikor kockultam a gép előtt.

2: A gyerekemet óva akarom inteni ettől az életmódtól. Remélem hogy minél több élménnyel gazdagodhat majd (hamarosan megszületik). Mindenhonnan azt hallom hogy már 4-5 évesen ott a tablet a kezében, 6-7 évesen már laptopjuk van a mai gyerekeknek. Megtiltani elvenni tőle meg nem megvenni neki valószínűleg nem megoldás. De azt akarom érezze jobbnak, szebbnek a minőségi időtöltést a gép előtt kuksolásnál.

Neked pedig azt javaslom: ha úgy érzed hogy nem használod ki eléggé a szabadidődet, hogy nincs elég jó programod, készíts egy tervet, egy naptárat. Melyik napon mikor mit szeretnél csinálni, ütemezd be, beszéld le a haverokkal, és menjetek, érezzétek jól magatokat.

Azt írtad "el vagy lustulva". Sokat gondolkodtam azon, hogy mi is igazán a lustaság. Mint jelenség, fogalom. Szerintem egyfajta függőség: ráfüggsz a kényelemre. De amúgy szerintem nyáron 50 fokban bent ülni nem számít lustaságnak :D

szept. 12. 07:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!